Fleet Foxes laten de herfst beginnen met Shore

Fleet Foxes

Vandaag om exact 15:31 begon de herfst én verscheen een nieuw album van Fleet Foxes. De laatste dagen gonsde het al van de geruchten over een nieuw album en die bleken dus terecht.

Tegelijkertijd met het album kwam ook een korte film uit met dezelfde titel als het album: Shore. De artistieke film van kunstenaar Kersti Jan Werdal toont een roadtrip door de natuur van het noordwesten van de VS en laat zowel de mensen als de dieren zien die er wonen. Je kunt de film bekijken via YouTube.

Voor het album Shore van Fleet Foxes kun je terecht bij de bekende streamingdiensten.

Via de webshop van de band kun je het album op vinyl en cd aanschaffen. De levering daarvan is wel pas op 6 februari 2021. Rond die datum zul je Shore waarschijnlijk ook kunnen vinden in je lokale platenzaak. Je kunt in de webshop ook terecht voor merchandise rondom het album en de film. Deze worden eind oktober al geleverd.

Het is nog te kort dag om concreet iets over het album te zeggen. We zitten op het moment van schrijven nog in onze eerste luisterbeurt van Shore. De nummers klinken vertrouwd en lijken wat makkelijker in het gehoor dan de experimentele passages op het album Crack-Up uit 2017. Muzikaal gezien is de herfst prachtig begonnen met Shore van Fleet Foxes. We zijn benieuwd hoe de liedjes klinken op een koude, regenachtige dag.