Muziektips voor het weekend (deel 5)

Muziektips voor het weekend (deel 4)
Foto: Eric Nopanen – Unsplash

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we nieuwe muziek van onder andere Car Seat Headrest, Thom Yorke en Jack Poels.

Jack Poels – Zing

We kennen hem natuurlijk als zanger en frontman van Rowwen Hèze, maar Jack Poels maakt ook solo muziek. Nog niet zo lang geleden kwam zijn prachtige debuutalbum Blauwe Vear uit. Op de dag dat hij zou beginnen met de tour voor dit album verschijnt het nummer Zing. Poels liet zich inspireren door een filmpje van een vrouw die in lege Italiaanse straten zong om buurtbewoners een hart onder de riem te steken.

Skere Nico – Uitgestorven Stad


Ook geïnspireerd op deze rare tijd is deze low budget video die filmmaker Jonathan Bleeker met een iPhone en een oude DV-camera maakte voor rapper Skere Nico. Achter deze naam gaat kunstenaar Maarten Nico schuil die in deze quarantaine-tijden als Skere Nico zijn ervaringen deelt.

Run the Jewels – Ooh LA LA


Veel rappers strooien in hun clips met geld om te laten zien hoe goed het met ze gaat. Duo Run the Jewels doet het anders. Daar gaat het geld op de brandstapel en vieren de mensen op straat de bevrijding van het juk van de consumptiemaatschappij. De video is een paar maanden geleden opgenomen op een moment dat we nog met zijn allen op straat mochten. Gastrollen in het nummer zijn er voor old school legendes Greg Nice (Nice & Smooth) en DJ Premier. Ook zien we Zack de la Rocha heel kort opduiken in de video.

Nieuwe albums

Verder willen we je voor dit weekend nog een aantal nieuwe albums meegeven.

Car Seat Headrest

Will Toledo is misschien wel de hardst werkende man in de indiescene. Met regelmaat komt hij met nieuw werk, waarbij de kwaliteit ook nog eens constant hoog is. Met dit album wil hij een alternatief bieden voor de hedendaagse popmuziek. Wij vinden dat hij daarin geslaagd is.

Austra

Onder de naam Austra maakt de Canadees-Letse Katie Stelmanis indringend mooie electropop. Haar nieuwe album HiRUDiN klinkt nog persoonlijker en indringender dan hun voorgangers.