Muziektips voor het weekend (deel 35)

Nils Frahm - Fundamental Values

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Ane Brun, Miley Cyrus en Christine and the Queens.

Nils Frahm

Op bewonderenswaardige wijze weet Nils Frahm modern klassiek naar een groot publiek te brengen zonder daarbij artistieke concessies te doen. Vooral de optredens van Frahm zijn een belevenis op zich. Zowel door de prachtige muziek, maar ook de wijze waarop deze tot stand komt. Fundamental Values is een voorproefje van een film en een livealbum met de titel Tripping with Nils Frahm die begin december uitkomen. De film zal te zien zijn via streamingplatform MUBI en het album komt uit bij het label Erased Tapes.

Christine and the Queens & Indochine

Indochine is een Franse New Wave-band die vooral in de jaren  80 erg populair was. Vooral in Frankrijk, maar ook daarbuiten. Op 11 december verschijnt een verzamelalbum van de band en speciaal daarvoor is een nieuwe versie opgenomen van het nummer 3e sexe. De titel is veranderd naar 3SEX en de gitaren zijn verruild voor elektronica. Met de hulp van Christine and the Queens klinkt Indochine weer helemaal van deze tijd.

Brittany Howard

Ook Brittany Howard was te zien op de Amerikaanse televisie. In de Late Night Show van Stephen Colbert speelde ze een energieke cover van Revolution van Nina Simone (dat op zijn beurt is gebaseerd op het gelijknamige nummer van The Beatles).

Aafke Romeijn

Godzilla

Streamen is de manier om als artiest toch je publiek te bereiken. Aafke Romeijn doet het met een gloednieuwe show: Godzilla. Daarvoor is flink uitgepakt. Samen met installatiekunstcollectief Blauwe Uur, regisseur Bas Jansen en grafisch ontwerper Michiel Schuurman is een interactief, digitaal decor gemaakt waarin bezoekers in 360 graden kunnen rondkijken.

De show bevat werk van het aankomende album Godzilla, dat is gebaseerd op het recente literaire werk van Aafke Romeijn. Op vrijdag 27 november om 20.00 is de show te zien via Facebook.

Perfect 103 van 2020

De tijd om muzikaal terug te blikken op het afgelopen jaar is weer aangebroken. We trappen af met een prima overzicht van Perfects. Zij maken altijd geweldige playlists op Spotify en selecteerden hun 103 beste nummers van 2020. Het schijnt dat het echt niet lukte om er een rond getal van te maken. In ieder geval bewijst dat muzikaal gezien 2020 wel een prima jaar was.

Nieuwe albums

Taylor Swift

Taylor Swift wist dit jaar te verrassen met haar album folklore. Voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen is er nu een mooie livesessie waar alle gasten van het album ook op meedoen. Het album is overal te streamen en valt ook als film te bekijken op Disney+.

[[]]togethermachine

Achter de intrigerende bandnaam [[]]togethermachine gaat de Nederlandse muzikant Marcel van As schuil. Je kent hem wellicht als drummer bij Coparck en Spinvis. Solo maakt hij spannende instrumentale muziek die naar eigen zeggen is beïnvloed door onder andere David Holmes, Dj Shadow, Prince, Beach House en Miles Davis. Het levert een album op dat zich niet in een hokje laat plaatsen en waarbij je tijdens elke luisterbeurt weer iets ontdekt.

Miley Cyrus

Miley Cyrus levert met het album Plastic Hearts een prima ode aan de rock uit de jaren ’70 en ’80. Voorzien van een dikke laag hedendaagse pop, maar met hulp van Joan Jett, Stevie Nicks en Billy Idol klinkt het allemaal dik in orde.

Ane Brun

Het valt op dat sommige artiesten in 2020 extra veel muziek uitbrengen. Het gebrek aan optredens compenseren door de studio maar weer in te duiken. Ook Ane Brun komt een maand na haar vorige plaat weer met iets nieuws. Haar prachtige stem in combinatie met de spaarzame arrangementen past geweldig bij deze sombere herfstdagen.