Muziektips voor het weekend (deel 156)

Spinvis
Spinvis Foto: RR

Bon Bini! Groeten vanaf een zonnig Curaçao, waar we de muziek en de cultuur van het eiland aan het ontdekken zijn. Met uitzicht op de zee en de palmbomen willen we toch nog graag wat nieuwe muziek met je delen. Later kun je op deze website een verslag lezen over de traditionele muziek van Curaçao én over het Bluesseas-festival, maar nu focussen we ons op de releases van deze week.

Album van de week: Spinvis

Bij de titel Be-Bop-A-Lula moeten we direct denken aan de begindagen van de rock ’n roll, waarin muziek plots opwindend en wild klonk. In het geval van Spinvis moet je de titel vooral zien als een spel met taal. Het is geen rock-plaat geworden, maar heeft zeker wel het opwindende dat goede muziek kan bieden. Het klinkt allemaal wat vrolijker en uptempo dan eerdere albums, maar wat gebleven is zijn de poëtische teksten die zich niet direct laten ontrafelen. Op Be-Bop-A-Lula horen we een Spinvis die in topvorm is en blaakt van de energie.

Tyler, the Creator

Tyler, the Creator blies vorige week nieuw leven in zijn album Call Me If You Get Lost door daar een aantal bonustracks aan toe te voegen. Een van die tracks is Hot Wind Blows. In de video bij dat nummer zie je hoe Tyler het naar zijn zin heeft in Zwitserland.

Caroline Polachek

Een van de beste albums van dit jaar is van Caroline Polachek. Vandaar dat we heel graag de video bij de nieuwe single Smoke met je delen.

La Fuente, Ronnie Flex & Kraantje Pappie

Wil je een hit? Dan krijg je een hit! Dit illustere drietal brengt ons een feestplaat die ons doet denken aan de begindagen van de Jeugd van Tegenwoordig. Voeg daaraan een lekkere gekke video toe van de geniale Teemong en je bent helemaal klaar.

Nieuwe albums

Thomas Bangalter

Daft Punk is helaas niet meer. Gelukkig is er wel nieuwe muziek van een van de twee bandleden. Al klinkt deze anders dan je wellicht gewend bent. Thomas Bangalter componeerde een klassiek stuk voor een ballet met de titel Mythologies. Dit liet hij vervolgens uitvoeren door het Orchestre National Bordeaux Aquitaine. Het beste is om hier zonder verwachtingen naar te luisteren. Of je nu fan bent van Daft Punk of klassieke muziek of allebei. In het stuk Mythologies valt heel veel te ontdekken.

Wednesday

De jaren ’90 doen het goed in de hedendaagse rockmuziek. Wednesday is de nieuwste naam om in de gaten te houden. Op Rat Saw God brengen ze een energieke mix van grunge, shoegaze en een vleugje country. Centraal staan de stem en teksten van Karly Hartzman, die fier overeind blijft in het gitaargeweld.