Zoon van David Bowie start online boekenclub

David Bowie was een fervent boekenlezer. Voor zijn zoon Duncan een reden om een boekenclub te beginnen met de 100 favoriete boeken van zijn vader.

Als David Bowie niet aan het werk was, dan kon je hem meestal treffen met een boek in zijn handen. In dit soort periodes las hij met gemak 4 tot 5 boeken per week. De lijst met de 100 beste boeken volgens Bowie is dan ook een mooi uitgangspunt om je literaire kennis te verbreden of om gewoon te gaan beginnen met lezen.

Hawksmoor

Zoon Duncan Jones bedacht bij de lijst het idee voor een boekenclub. Iedere laatste dag van de maand plaatst hij op Twitter het boek voor de komende maand. De eerste titel is Hawksmoor van Peter Ackroyd uit 1985. In dit boek lopen twee verhalen parallel. De eerste gaat over een bouwer van kerken in de 18de eeuw die in het geheim satanist is en menselijke offers brengt. Het tweede verhaal gaat over een detective die in de jaren 80 van de 20ste eeuw moorden in diezelfde kerken onderzoekt.

Wat Jones hoopt te bewerkstelligen is dat mensen massaal de door hem (en zijn vader) geselecteerde boeken gaan lezen en hierover online in discussie gaan met de hashtag #BowieBookClub. Wie had ooit geweten dat The Thin White Duke ons tot lezen zou aanzetten.