Welke muziekvideo’s zijn wereldwijd het populairst?

Gucci Gang

Wie zijn wereldwijd de grootste popsterren? Naast verkopen in de platenzaak of streamingdiensten als Spotify is YouTube een belangrijke graadmeter om te ontdekken wat de hits zijn.

Bij The Pudding zijn ze gek op data, grafieken én popmuziek. Een goede reden om deze eens te combineren. Via een kaart kun je zien wat in 3000 steden wereldwijd de meest gestreamde muziekvideo was. Omdat hierbij gebruik is gemaakt van heel veel data, gaat het om de populairste hits van december 2017. Via een online kaart kun je navigeren over de hele wereld om vervolgens van stad tot stad te bekijken wat daar populair is. Met een simpele klik krijg je de desbetreffende video als pop-up. Het is reuze interessant waar men vandaag de dag naar luistert.

Ed Sheeran, Michael Jackson en hiphop

In Nederland en andere delen van Europa luisterde men massaal naar Perfect van Ed Sheeran. In de VS domineert de rap van 6ix9ine, Lil Pump en Post Malone. Behalve in de staat Washington, waar Beat It van Michael Jackson het beste scoort. Ook opvallend is dat in landen als Kazachstan en Kirgizië Gangnam Style nog steeds de grote hit is.

Wil je online nog meer nieuwe muziek ontdekken? Lees dan onze tips voor het optimaal gebruiken van Spotify.

wie scoort er hits?