Elke naam op deze wereldkaart is een liedje

muzikale wereldkaart

Reizen is altijd een grote inspiratiebron voor schrijvers van liedjes. Veel teksten en titels verwijzen naar plekken van over de hele wereld. Deze wereldkaart van Dorothy is gebaseerd op een groot aantal van deze liedjes.

De kaart lijkt op het eerste gezicht op de kaarten die we allemaal kennen van de aardrijkskundelessen op school. Met als opvallend verschil echter dat Amerika in het midden ligt. Dit is bijzonder omdat Dorothy een Engels bedrijf is. Maar goed, het gaat om de details op de kaart. De teksten op zo’n kaart zijn normaal gesproken de namen van landen, steden, rivieren en zeeën. Deze zijn in dit geval vervangen door de titels van beroemde liedjes.

Heel veel liedjes

In totaal staan er zo’n 1000 titels en nog 200 andere muzikale verwijzingen op de kaart. Sommige liggen voor de hand: No Sleep till Brooklyn (Beastie Boys), London Calling (The Clash), Town Called Malice (The Jam), Hong Kong Garden (Siouxsie and the Banshees), Fake Tales of San Francisco (Arctic Monkeys), Hit the North (The Fall) en Afrika Shox (Leftfield). Anderen zijn wat verder gezocht, maar wel erg goed gevonden: Isolation (Joy Division) in Noord-Korea en Losing My Edge (LCD Soundsystem) bij de ijsbergen van de Noordpool.

Via de website van Dorothy kun je de kaart in twee versies bestellen: een klassieke wereldkaart en eentje waarbij maar 4 kleuren zijn gebruikt. Kijk ook zeker eens rond in de webshop van Dorothy voor meer bijzondere posters. Speciaal gemaakt voor liefhebbers van muziek, film, voetbal, kunst en architectuur.

muzikale wereldkaart

muzikale wereldkaart

muzikale wereldkaart

muzikale wereldkaart

muzikale wereldkaart