Bescherm je gehoor met Loop Earplugs

Loop Earplugs Na twee jaar stilzitten zijn de concerten en festivals eindelijk weer in volle gang. Maar door die stilte van de afgelopen periode, zijn we allen een beetje vergeten hoe hard de muziek soms staat. Dat weet ook Loop Earplugs, het Belgische oordoppenmerk dat door de New York Times is uitgeroepen tot de beste earplugs voor concerten.

Goede gehoorbescherming is niet alleen belangrijk voor de preventie van gehoorbeschadiging, het zorgt er ook voor dat je langer door kan feesten. Onderzoek van Environmental Research and Public Health toont namelijk aan dat 76% van de mensen wel eens vermoeid raakt door overmatige blootstelling aan hard geluid. Toch draagt nog niet iedereen gehoorbescherming bij muziekevenementen. Een van de redenen is – en misschien herken je dat wel – dat oordoppen vaak niet prettig zitten. Vaak gaan ze er na een paar uurtjes alweer uit. Maar nu het allemaal weer mag, willen we er natuurlijk alles uit halen en zo lang mogelijk genieten van de feestjes.

Klaar voor een nieuwe muziekbeleving?

Even de technische uitleg: de oordoppen van Loop maken gebruik van filters die geluidsgolven niet helemaal blokkeren. Met deze filtertechnologie en een akoestisch kanaal, biedt Loop hoogkwalitatieve en comfortabele gehoorbescherming zonder dat het geluid dof klinkt. De doppen blokkeren niet al het geluid, maar verminderen het geluidniveau zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Zo kun je optimaal genieten van de muziek en is het tegelijkertijd ook nog mogelijk om een gesprek te voeren zonder je stem te hoeven verheffen. En niet geheel onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit! De naam Loop verwijst trouwens naar de kenmerkende ringvorm van de oordoppen.

Niet alleen voor muziek

De oordoppen van Loop zijn geschikt om te dragen naar festivals, tijdens concerten of het uitgaan. Maar ze zijn ook heel geschikt om te gebruiken in het dagelijks leven. Zeker als je overgevoelig bent voor geluid zijn ze een aanrader. Zo kun je de oordoppen indoen tijdens het treinreizen, (thuis)werken, slapen enzovoorts. Door de comfortabele pasvorm is het mogelijk ze de heel lang te dragen zonder dat je oren gaan irriteren.

Wat vinden wij ervan?

Je hebt 3 verschillende soorten Loops: Quiet, Experience en Experience Pro. Wij hebben de laatste tijd de Loop Experience uitgebreid getest. Deze oordoppen verminderen het geluid met 18 decibel (de Quiet vermindert het geluid zelfs met 27 decibel).

Het eerste waar we blij van worden is het ontwerp. Je kunt deze oordoppen echt heel makkelijk in- en uitdoen. Ze zitten direct goed. Verder klinkt het geluid inderdaad gereduceerd, maar niet zo dat het lijkt alsof je onderwater bent. Ook kun je nog steeds goed mensen verstaan. Het is aangenaam om ze bijvoorbeeld in te doen tijdens een klus waarbij je je moet concentreren. Maar we hadden ze gekregen in het kader van de concerten en festivals, die weer volop plaatsvinden. En ook hier doorstaan de earplugs ruim de test. Wat een fijne doppen om in te hebben. De muziek komt ook nog steeds prima binnen, maar het voordeel is dat je na afloop niet met een galmend hoofd in bed ligt. We houden bij Mixedgrill enorm van muziek (check onze rubriek!), dus de Loop Earplugs zijn wel aan ons besteed.

Over Loop

In 2016 werd Loop Earplugs opgericht in Antwerpen door Maarten Bodewes en Dimitri O. Allebei kwamen ze na een avond stappen thuis met een piep in hun oor. Zo begon een zoektocht naar goed en mooie gehoorbescherming. Omdat ze geen oordoppen konden vinden die voldeden aan hun persoonlijke wensen op het gebied van comfort, geluidskwaliteit en looks besloten Maarten en Dimitri zelf hun ideale oordoppen te ontwikkelen. En dat was het begin van Loop Earplugs.

De Loop Earplugs zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en in meerdere kleuren. Je krijgt ze in een handige case die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kunt vastmaken. In de case vind je diverse maten eartips (XS t/m L), zodat iedereen de oordoppen past. Voor de fans van het Belgische festival Tomorrowland is er ook nog een speciale editie verkrijgbaar. De verkoopprijs van een set Loop Earplugs is €24,95.

Loop Earplugs Loop Earplugs Loop Earplugs Loop Earplugs Loop Earplugs Loop Earplugs