Ontdek nieuwe muziek met Every Noise at Once

ontdek nieuwe muziek

Iedere muziekliefhebber heeft de behoefte om nieuwe dingen te ontdekken. De website Every Noise at Once kan daar bij helpen.

Deze website is gebouwd door The Echo Nest, een bedrijf dat is gespecialiseerd in verzamelen en analyseren van data over muziek. Ze doen dit onder andere voor grote namen als Vevo en Spotify.

Op Every Noise at Once is al die data teruggebracht tot 1387 verschillende genres. Dat zijn er ongetwijfeld meer dan je ooit van gehoord hebt. Op elk genre kun je klikken waarna je direct ee typisch nummer of muziekstuk uit dat genre krijgt te horen. Wat dacht je van glitch beats, pagan black metal, Hongaarse hiphop, deep delta blues of contemporary classical?

Heel veel genres en heel veel artiesten

Bevalt die muziek, dan kun je op de pijltjes naast het genre klikken om op een nieuwe pagina uit te komen. Op deze pagina zie je heel veel namen van artiesten binnen dat genre. Ook hier kun je weer op klikken om naar muziek te luisteren. Klik je vervolgens op de pijltjes, dan kom je op de artiestenpagina op Spotify en kun je je verder verdiepen in de muziek van deze act.

Om het onderscheid te maken tussen populaire genres en artiesten en obscure varianten hebben de populaire grotere letters. Zo kun je nog makkelijker navigeren en ongetwijfeld iets nieuws ontdekken.

ontdek nieuwe muziek

ontdek nieuwe muziek
Klik op een interessant genre
ontdek nieuwe muziek
En kies vervolgens een artiest in dat genre