Review: Bowers & Wilkins PX7 S2e

Review: Bowers & Wilkins PX7 S2e

Met de PX8 heeft Bowers & Wilkins wat ons betreft de allerbeste en -mooiste draadloze koptelefoon op de markt. Het enige nadeel dat eraan kleeft, is het stevige prijskaartje. Met de lancering van de PX7 S2e weet Bowers & Wilkins een heel mooi en beter betaalbaar alternatief te bieden.

De S2e is dus een verbeterde versie van de PX7, wat op zijn beurt weer de voorganger van de PX8 is. Bij de PX8 zijn ze bij Bowers & Wilkins dus op zoek gegaan naar het beste van het beste en zo uitgekomen op een fenomenaal goede koptelefoon. De uitdaging bij het ontwikkelen van de PX7 S2e was om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de kwaliteit van de PX8, maar dan wel voor een veel scherpere prijs.

Het is dan ook maar de vraag of het slim is om de PX7 S2e steeds te vergelijken met de PX8. Beide koptelefoons zijn eigenlijk voor verschillende doelgroepen gemaakt. Het is dus wellicht beter om de Bowers & Wilkins PX7 S2e te vergelijken met de topmodellen van Sony en Bose. Wie fan is van deze twee merken en op zoek is naar een mooie en goede koptelefoon moet zeker eens de PX7 S2e overwegen.

ANC

Waar Sony en Bose net iets beter scoren met hun Noise Cancelling is Bowers & Wilkins op zijn beurt weer een stuk beter op het gebied van geluidskwaliteit. Wat ons betreft is hoe de muziek klinkt een veel belangrijkere factor dan het wegfilteren van achtergrondgeluiden. Zeker als je bedenkt dat de PX7 S2e op zich ook al heel goed doet. Zeker als je ANC combineert met het afspelen van muziek. Dan heb je in bijvoorbeeld een volle trein of tram je eigen heerlijke cocon met goede muziek.

We komen nog één keer terug op de PX8, want de PX7 S2e lijkt behoorlijk veel op zijn grote en dure broer. Het verschil zit vooral in het gebruik van materiaal. Het luxe nappaleer, aluminium is ingeruild voor betaalbare varianten van kunststof, metaal. Toch voelt de PX7 S2 zeker ook aan als kwalitatief goed als je deze in je handen hebt. Ook de luidsprekers in de oorschelpen zijn van materialen die passen bij de prijsklasse van deze koptelefoon.

Geluid staat als een huis

Tijdens het luisteren naar muziek valt direct op hoe goed deze koptelefoon is. Nummers klinken echt haarscherp en elk genre komt echt goed tot zijn recht. Onze tip is om een nieuwe koptelefoon (of luidspreker) met een nummer te testen dat je echt goed kent en waarin veel verschillende dingen in te horen zijn. Wij kiezen altijd als eerste voor Hunter van Björk. De combinatie van diepe bassen, de ratelende TR-909, de strijkers en Björks stem biedt veel dynamiek. Je hoort direct waar een koptelefoon toe in staat is. Vanaf de eerste tonen staat het geluid als een huis.

Hoe meer je naar muziek luistert op de Bowers & Wilkins PX7 S2e, hoe meer en meer je verliefd zult worden op deze koptelefoon. Liedjes en composities klinken beter dan je ze waarschijnlijk ooit hebt gehoord. De kans is groot dat je na aanschaf van de PX7 S2 ervoor kiest om veel vaker de koptelefoon te pakken. Bijvoorbeeld voor een snel bezoek aan de supermarkt of bakker of tijdens het werk. Voor dat laatste is het slim om te weten dan je de Noise Cancelling ook deels aan kunt zetten. Hierdoor worden storende geluiden deels gefilterd, maar hoor je het nog wel als iemand tegen je praat.

App

Dit alles is in te stellen in de app van Bowers & Wilkins. Hier kun je ook terecht voor het bijstellen van de Treble en Bass (mocht je dat willen), het updaten van de software en wat kleine aanpassingen waarmee je het gebruik kan personaliseren. Verbinden met je smartphone gaat simpel met een fysieke knop op de rechteroorschelp. Ook volume, skippen en telefoontjes aannemen kan via knoppen op de oorschelp, maar eerlijk gezegd doen we dat soort dingen liever rechtstreeks op de telefoon.

Je merkt dat we dus vooral heel erg positief zijn over de PX7 S2e van Bowers & Wilkins.  In deze prijsklasse ga je geen andere koptelefoon vinden die zo goed klinkt. Maakt budget niet uit, dan is de PX8 een nog betere, maar wel veel duurdere keuze.

Review: Bowers & Wilkins PX7 S2e