Review: Repeat Audio Prince koptelefoon

Gerrard Street
Foto: Repeat

In deze maatschappij waar alles steeds duurzamer wordt, is het eigenlijk gek dat zoveel technologie gemakkelijk volledig weggedaan wordt, terwijl onderdelen simpel te vervangen zouden moeten zijn. Het Nederlandse Repeat Audio begrijpt dit en levert volledig modulaire koptelefoons, waar je ook nog eens een levenslange garantie op krijgt.

En dat niet zomaar, want Repeat richt zich al jaren op het maken van high end koptelefoons. Je vindt hier een koptelefoon die volledig draadloos is, actief noise cancellation doorvoert en een ontzettend hoogwaardig geluid kan neerzetten. Als iemand die vele draadloze buds afwisselt met kwalitatief hoge over-ear-koptelefoons, zoals de Bose QC35, stond ik werkelijk te kijken van de geluidskwaliteit van deze Repeat Prince. De oorschelpen zijn zacht en sluiten geweldig af, maar bovenal zitten ze comfortabel en had ik de GS Prince gemakkelijk meerdere uren achter elkaar op zonder dat dit tegenstond.

Modulair

Je staat er wel even van te kijken wanneer jouw nieuwe koptelefoon als een brievenbus pakketje binnenkomt. Dit kan door de modulaire aard van de koptelefoon, welke je zelf in elkaar dient te zetten. Ieder onderdeel ligt mooi gescheiden in de doos: van de speakers, de schelpen, de band en de leren hoes, evenals de schroeven, USB- en optionele mini jack kabels. Het oogt in het begin misschien wat intimiderend, zeker gezien er geen directe uitleg te vinden is in de doos. Toch is het gemakkelijk op te maken welk onderdeel waar hoort en wat je exact moet doen. Twijfel je of durf je het toch niet aan, dan is er een QR code naar de stap voor stap instructie op de website te vinden. Alles voelt echter heel logisch, van de USB-C aansluitingen door de band die de speakers verbinden tot de schroeven die de ze door de verstelbare band vast maken.

Gebruiksgemak en eenvoud

Verbinden van de GS Prince verliep moeiteloos en het is mogelijk om de koptelefoon aan meerdere devices tegelijk te verbinden. Zo luisterde ik muziek op mijn Macbook, maar kon ik ook direct een telefoontje beantwoorden op mijn Xiaomi Mi11 en vervolgens weer terug naar de muziek. Verbinden met meerdere apparaten verloopt gemakkelijk met de Bluetooth toets aan de onderzijde van de rechter schelp, welke als dubbele functie heeft dat het ook de powertoets is wanneer ingedrukt en als pauze knop fungeert met een enkel druk. Naast deze vinden we de toets voor het wisselen tussen de active noise cancellation en ambient mode, waardoor je omgeving kunt horen. Dezelfde toetsen aan de linker oorschelp regelen het volume, waardoor het geheel mooi synchroon en simplistisch aanvoelt. Simplistisch vind je ook terug in het feit dat er geen moeilijke companion apps benodigd zijn, maar enkel een fantastisch te klinkende koptelefoon.

Hoogwaardig op alle vlakken

Want wat ik ook afvuurde op de headphones, van diepe drops en zware riffs van mijn favoriete metalbands tot meer intieme akoestische tracks en vrolijke pop; alles klinkt buitengewoon op de GS Prince. Ik was met name te spreken over hoe vol het geluid is dankzij het uitgebreide spectrum van de lage tonen, zonder dat het de middentonen eruit drukt. De belofte om een high end ervaring te leveren, wordt meer dan waargemaakt en de GS Prince is hiermee mijn go-to headset geworden voor langere sessies. Zeker ook door het lichte gewicht en het eerdergenoemde draagcomfort. Daarbij is de ANC er goed, maar drukt het niet zwaar op je trommelvliezen wat bij bepaalde concurrenten wel eens het geval is. Daarbij is ook de microfoon van fantastische kwaliteit en kon ik zonder problemen videobellen en telefoongesprekken voeren. De GS Prince mist enkel wel een duidelijke indicator van de batterijduur en geeft het ook niet in de koptelefoon zelf aan bij het opstarten zoals sommige anderen het aanpakken. De enige manier om de status van de batterij te achterhalen bleek in de Bluetooth instellingen van mijn telefoon, waar andere devices deze informatie niet altijd weergeven.

Levenslang voorzien

Maar de mooiste eigenschap is toch wel de impact die de koptelefoon heeft op onze omgeving en voor jou als eigenaar. Repeat garandeert een leven lang vervangende onderdelen voor de koptelefoon. Aanmelden van een defect verloopt via de website, waarna het onderdeel wordt toegezonden en je het oude onderdeel weer terugstuurt. Repeat recyclet het defecte onderdeel op zijn beurt wat natuurlijk uiterst duurzaam is en de klant garandeert van een leven lang genieten van een prachtige koptelefoon. Mede om die reden is de prijs, die met €325 niet onderdoet aan zijn minder duurzame concurrent, helemaal niet gek. Het bedrijf biedt ook de mogelijkheid om de koptelefoon in een jaarlijks opzegbare abonnementsdienst aan. Duurzaamheid, waarde voor de klant en een fantastisch geluid maken de GS Prince de koptelefoon die ik vanaf nu standaard aanraad.

Conclusie

Met de Prince zet het Nederlandse Repeat een prachtig initiatief neer. Niet alleen is dit één van de beste draadloze koptelefoons die ik ooit gebruikte met heerlijk comfort, active noise cancelling en prachtig vol geluid, maar dankzij de duurzame aanpak en levenslange gratis reparaties is dit een deal die moeilijk af te slaan is.

Sander Noordijk

Gerrard Street
Modulaire koptelefoon
Gerrard Street
De verpakking is opvallend plat