Ricky Gervais en BrewDog helpen asielhonden

Help de asielhonden

Ricky Gervais staat bekend om zijn grote mond, ongezouten meningen en scherpe humor, maar tegelijkertijd heeft hij ook zijn hart op de goede plaats. Zo neemt hij het regelmatig op voor het lot van asielhonden.

Dit keer heeft hij daarbij de hulp ingeroepen van bierbouwer BrewDog. Ook zij zijn hondenliefhebbers en brouwden zelfs al eens een biertje voor honden. In het project StreetDog draait het allemaal om het vinden van een nieuw huis voor Britse asielhonden.

Hiervoor is een samenwerking opgezocht met de organisaties Dogs on the Streets en All Dogs Matter. Zij zetten zich in voor het vinden van een thuis voor honden in een asiel en honden die zwerven op straat. Die zoektocht naar een nieuw huis gaat op een opvallende manier: via de blikken van BrewDog.

Melkpak

Je kunt het vergelijken met de vermiste kinderen die in sommige landen op melkpakken te vinden waren. BrewDog brengt in diezelfde trant blikken met hun beroemde Punk IPA uit, waarbij op elk blik een afbeelding van een asielhond staat. Hiermee hopen BrewDog, Ricky Gervais en de twee goede doelen dat de honden snel een fijn thuis vinden.

Bovendien gaat ook nog eens de opbrengst van de verkoop van de speciale blikken naar de eerder genoemde organisaties. Dus ook door een lekkere IPA te drinken help je de honden al. Tenminste: als je in het VK woont, want de actie loopt alleen daar. Het zou ook raar zijn om hier blikken op de markt te brengen met honden die je vervolgens niet in huis kunt halen.

Mocht je in Nederland een handje willen helpen, dan kun je altijd bij je lokale dierenasiel kijken of een donatie overmaken naar de Dierenbescherming.

Help de asielhonden