Proef de zomerse Lagunitas Hazy Wonder IPA

Hazy Wonder IPA

Het aanbod van goede bieren is tegenwoordig enorm. Dat maakt het soms wel lastig om te kiezen. Vandaar dat wij je de Hazy Wonder IPA van Lagunitas willen tippen.

Dit bier is niet alleen heel goed van smaak, maar ook makkelijk verkrijgbaar en vriendelijk geprijsd. Dat alles bij elkaar maakt het een heerlijke doordrinker voor deze zomer. Zowel thuis als in de horeca. Je kunt het bier bestellen bij veel cafés, maar ook meenemen uit de supermarkt.

Het bier van de Californische brouwer Lagunitas is een zogenaamde New England IPA. Deze bierstijl valt op door het troebele uiterlijk (vandaar het woord Hazy in de naam) en het riante gebruik van hop. Dit zorgt voor frisse tonen van citrus en tropisch fruit met een licht bittertje. De balans tussen de bittere tonen en het fruit is perfect, waardoor het bier geschikt is voor een breed publiek. Ook het alcoholpercentage van 6% is vriendelijk.

Sabro

Voor de wat meer doorgewinterde bierliefhebber is er ook genoeg te ontdekken aan de Hazy Wonder IPA en dat zit ‘m vooral in de keuze van de gebruikte hopsoorten. Citra en Cashmere zijn regelmatige terugkerende hoppen bij Amerikaanse IPA’s en zorgen voor smaken als pompelmoes, citrus en limoen. Sabro is de derde hopsoort die is gebruikt en de meest interessante. Deze hop is relatief nieuw en zorgt voor tonen van mandarijn, kokos, tropisch fruit en steenvruchten.

De combinatie van al die spannende smaken en de lichtbittere frisheid van het bier maken van de Hazy Wonder een perfect zomerbiertje dat je zeker eens moet proberen. Bij de supermarkt kost een blikje slechts €2,29.

Zomers biertje