Ontdek de Yoda Movie Exhibit op St. Maarten

Ontdek de Yoda Movie Exhibit op St. Maarten

Bij het tropische St. Maarten denk je misschien niet direct aan Star Wars, maar er is wel degelijk een connectie. Een heel erg leuke en interessante connectie zelfs.

Je kunt namelijk op Sint Maarten de Yoda Movie Exhibit bezoeken. Dit is een museum in Philipsburg waar je je helemaal in Hollywood waant. Initiatiefnemer is Nick Maley, een icoon uit de productie- en filmindustrie. Zijn bijnaam is That Yoda Guy, omdat hij heeft bijgedragen aan het ontwerpen van Yoda voor de film Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back.

Filmgeschiedenis

Ook werkte Nick Maley achter de schermen bij films als Superman en Highlander. Dankzij zijn werk en zijn connecties in Hollywood kon hij op Sint Maarten een interessant museum inrichten. In het Star Wars museum is een hoop filmhistorie te zien. De expositie bestaat onder andere uit door beroemdheden gesigneerde productie-relikwieën en een collectie aan driedimensionale beelden van Hollywoodsterren. In het museum is ook te ontdekken met welke technieken de wereldberoemde Yoda, Darth Vader, Chewbacca, MIB, Terminator, Alien, Highlander, Superman en Lifeforce tot leven zijn gebracht.

Daarnaast kunnen Star Wars-fans verschillende gesigneerde filmmemorabilia, originele script- en storyboard-displays, posters, foto’s van achter de schermen en fragmenten uit de Star Wars-geschiedenis kopen in de winkel bij het museum. Zeker dus een bezoek waard tijdens een reis naar Sint Maarten of juist een sterk argument om bij je volgende vakantie juist voor dit eiland te kiezen. Sint Maarten heeft natuurlijk veel meer te bieden dat alleen dit museum.

Ontdek de Yoda Movie Exhibit op St. Maarten
Nick Maley