Porsche ontwerpt ruimteschip voor Star Wars

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Stel dat ergens op één van de planeten in het Star Wars-universum een fabriek van Porsche zou staan. Dan zouden ze daar waarschijnlijk ruimteschepen maken in plaats van auto’s. Zo’n schip zou dan waarschijnlijk lijken op de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter.

Porsche en Lucasfilm hebben namelijk samengewerkt aan het ontwerp van een ruimteschip in de stijl van Star Wars. Designers van beide bedrijven zijn aan de slag gegaan om na twee maanden tot een prachtig ontwerp te komen. Het is ze gelukt om op spannende wijze de werelden van Star Wars en Porsche met elkaar te verbinden.

Beweging

Voor de mensen van Porsche zat de grootste uitdaging in het ontwerpen voor het tweedimensionale filmscherm. Een groot verschil met de 3D-modellen die ze normaal gesproken maken. Ook moest er rekening worden gehouden met het feit dat een ruimteschip in de films van Star Wars bijna altijd in beweging is en soms maar kort in beeld blijft.

Ondanks dat is de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter toch een echt Porsche-ontwerp geworden. Zo heeft de neus van het ruimteschip sterke overeenkomsten met de Air Curtains, zoals die bij de Taycan een eenheid vormen met de koplampen. Ook zijn de typische vierpunts dagrijlichten van Porsche te herkennen. Evenals de torpedobuizen die de meeste Porsches aan de voorzijde hebben.

Cockpit

Aan de achterkant van het ruimteschip zijn ook mooie verwijzingen naar bekende Porsche-modellen te vinden. De lamellen op het achterrooster verwijzen naar de huidige 911-generatie en de doorlopende lichtstrip aan de achterzijde is ook typisch Porsche. In het interieur van de Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter zie je dat net als bij Porsche de instrumenten in de cockpit zijn uitgelijnd in de as van de bestuurder. De lage zitpositie van de piloot is op zijn beurt weer geleend van de Porsche 918 Spyder.

Alle genoemde elementen hebben trouwens allemaal een functie bij het ruimteschip. Er is bewust voor gekozen om niet lukraak wat stijlelementen van Porsche toe te voegen, maar een ruimteschip te bouwen dat echt functioneel en nuttig is. De strijd in Star Wars is immers een zeer serieuze. De samenwerking tussen Porsche en Lucasfilm komt precies op het moment dat er bijna een nieuwe Star Wars-film in de bioscopen gaat draaien en dat Porsche met de prachtige én elektrische Taycan op de markt komt.

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter