Prachtige pannen in de Star Wars-Le Creuset-collectie

Star Wars x Le Creuset

Kunnen je kookkunsten wel wat extra Force gebruiken of wil je jezelf trakteren op iets moois voor in de keuken? Dan is deze collectie van Star Wars en Le Creuset een aanrader.

Het Franse pannenmerk dat bekend staat om zijn extreem hoge kwaliteit en zijn levenslange garantie is een samenwerking aangegaan met Star Wars. Liefhebbers van de films kunnen nu de heerlijkste gerechten maken met hun helden in de buurt. Aan zowel volgers van de rebellen als de Empire is gedacht. Le Creuset is vooral bekend vanwege de onverwoestbare pannen. In deze collectie is een aantal verschillende exemplaren opgenomen. Voor een kleine beurs zijn er kleine pannetjes (mini cocottes), die zijn gebaseerd op de robots R2-D2- C-3PO en BB-8. Zo’n minipannetje is ideaal om een eenpersoons stoofpotje of soufflé te maken. Als je ze niet gebruikt, staan ze ook nog eens heel vrolijk in je keuken.

Han Solo

Zoek je een grotere pan dan kun je kiezen uit een zwart exemplaar met Darth Vader op de deksel. Of je gaat voor exclusief en schrijft je in voor de zeer gelimiteerde pan met daarop de twee zonnen die zichtbaar zijn op de planeet Tatooine. Deze mooie pan in paars en blauw is met de hand beschilderd en verkrijgbaar in een oplage van slechts 9 stuks. Dat getal verwijst naar de 9 films met Luke Skywalker. Wie graag voor veel mensen kookt, kiest voor een Dutch Oven (braadpan) met daarop Han Solo gevangen in het carboniet. Eén van de meest iconische beelden uit de filmreeks.

Porg Pie Bird

Er zijn ook verschillende accessoires opgenomen in de collectie. Leuk om cadeau te geven aan een culinaire filmfan of om je eigen keuken een intergalactisch tintje te geven. Bijvoorbeeld met onderzetters in de vorm van de Death Star of Millenium Falcon. Erg cool! Voor liefhebbers van de Britse keuken is er een pie bird in de vorm van een Porg. Dit keukenhulpje zorgt dat je pie of quiche goed lukt, maar is daarnaast ook heel decoratief.

Informatie over de collectie is momenteel alleen op de Amerikaanse website van Le Creuset te vinden. De Nederlandse toont helaas nog niets. Het kan zelfs zo zijn, dat als je één van de links in dit artikel volgt, je automatisch op de Nederlandse site komt. Wat je dan moet doen, is links onderin op de pagina het land handmatig aanpassen naar de Verenigde Staten. Daar verwachten ze de collectie op 1 november. Prijzen variëren van 20 dollar voor een onderzetter tot 920 dollar voor de Tatooine-pan.

Star Wars x Le Creuset

Star Wars x Le Creuset

Star Wars x Le Creuset

Star Wars x Le Creuset