De 10 populairste artikelen van 2019

IJsland Nationaal park Þingvellir
Nationaal park Þingvellir

Het jaar zit er bijna op. Het ideale moment om nog eens terug te blikken op 2019. Zo kijken wij altijd graag naar de statistieken om te zien welke artikelen nu het best werden gelezen het afgelopen jaar.

We zetten de top 10 voor je op een rij. Vooral onze reisartikelen deden het erg goed. Fijn om te zien dat de tijd die we daarin steken op waardering kan rekenen.

10: Bob Ross in Museum MORE

Bob Ross in Museum More
Foto © Bob Ross Inc.

Eén van de populairste kunstenaars van de afgelopen decennia is niemand minder dan Bob Ross. Er komt de laatste tijd steeds meer serieuze aandacht voor deze schilder. Museum MORE in Gorssel zal in 2020 een overzicht tonen van zijn beste werk. Die aankondiging zorgde dat mensen massaal het nieuws gingen delen.

9: Een testrit in de futuristische Volvo 360c

De auto van de toekomst volgens Volvo

Volvo nam ons dit jaar mee naar Zweden zodat we met eigen ogen de toekomst van het autorijden konden aanschouwen. We waren onder de indruk van het design, maar de meeste indruk maakte de toekomstvisie van het automerk. In de toekomst zal het autorijden er heel anders uit gaan zien.

8: Stedentrip naar Washington DC

Washington DC
Het Capitool

In samenwerking met Airbnb en Icelandair maakten we een trip naar Washington DC. Een bestemming die net even wat anders is dan het geijkte New York of Los Angeles. DC verraste ons met haar rijke geschiedenis, de voelbare politieke macht, de geweldige musea en het heerlijke eten.

7: Star Wars x Le Creuset

Star Wars x Le Creuset

Nieuwtjes over Star Wars doen het altijd goed. Zeker als het iets bijzonders is. Bijvoorbeeld een samenwerking met een vooraanstaande fabrikant van pannen. Het Franse Le Creuset kwam dit jaar met een mooie collectie pannen, onderzetters en accessoires die waren gebaseerd op Star Wars. Hoogtepunt van de collectie was een zeer gelimiteerde pan met een prijskaartje van maar liefst 920 dollar.

6: Stedentrip Krakau

Wawel
Op de Wawel

We waren in het verleden al regelmatig in de Poolse stad Krakau geweest, maar nooit om er een artikel over te schrijven. Het prachtige middeleeuwse centrum blijft een genot om te bezoeken, maar ook daaromheen is steeds meer en meer te ontdekken. We geven je een aantal tips.

5: David LaChapelle in Reflex Amsterdam

David LaChapelle
David LaChapelle – Self-portrait as House 2013

Deze zomer was in Amsterdam het kleurrijke werk van de Amerikaanse fotograaf David LaChapelle te zien. De derde solo-expositie van David LaChapelle in Reflex Amsterdam omvatte hoogtepunten uit het afgelopen decennium en een selectie van niet eerder vertoond werk. Vooral de verhoudingen tussen mens en natuur kwamen heel mooi aan bod.

4: Ai Weiwei in Düsseldorf

Ai Weiwei in Düsseldorf
Foto: Ai Weiwei Studio

Een bericht dat het opvallend goed deed dit jaar was de aankondiging van een expositie van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei in het Duitse Düsseldorf. Helaas hebben we zelf geen tijd gehad om hier een bezoek aan te brengen, maar soms is een aankondiging al meer dan genoeg. We kregen ook opvallend veel mailtjes van lezers die ons vroegen om extra tips voor Düsseldorf.

3: De Golden Circle op IJsland

Gullfoss, een waterval in de rivier Hvítá
Gullfoss, een waterval in de rivier Hvítá

Vaste lezers weten dat we graag afreizen naar IJsland. In samenwerking met Icelandair en Sunny Cars maakten we afgelopen najaar een aantal roadtrips op het eiland. De Golden Circle is de beroemdste route op IJsland en onze verslag ervan was dan ook erg goed gelezen.

2: Pornhub en het plastic afval

Sex sells. Dat merkten we aan de bezoekcijfers toen we iets over Pornhub schreven. De website had een heuse seksvideo opgenomen waarin ze aandacht vroegen voor het steeds groter wordende probleem van plastic afval in de zee. Veel (nieuwe) bezoekers waren wel nieuwsgierig wat Pornhub dan precies had gemaakt. We toonden de beschaafde trailer van de film en een linkje naar het echte werk. Omdat porno en SEO niet zo goed samengaan hebben we het artikel inmiddels verwijderd. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan vind je wel wat je zoekt op het internet.

1: David Hockney en Hull

Visit Hull and East Yorkshire
Road to York through Sledmere

Eén van de mooiste exposities dit jaar was die van David Hockney in het Van Gogh Museum. Naar aanleiding van die tentoonstelling reisden we af naar Hull en East Yorkshire om te locaties te bezoeken waar Hockney het werk uit de expositie had gemaakt. Een prachtige combinatie van kunst, reizen en natuur. Dit zijn de onderwerpen waar we graag over schrijven.

We hopen dat je ons in 2020 ook weer weet te vinden. Wil je niks missen? Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest. We waarderen het zeer als je ons volgt, een reactie achterlaat of iets deelt met je eigen volgers.