Zo maak je je internet zo snel mogelijk

internetten

Als je je internet aan de langzame kant vindt dan kun je hiermee aan de slag gaan om dit probleem te verhelpen. De traagheid kan namelijk een aantal oorzaken hebben. Het hoeft bovendien niet altijd een fout van de provider te zijn. Er zijn dan ook enkele acties die je zelf kunt ondernemen om te proberen het internet in je huis net wat sneller te maken.

Speed test

Voordat je überhaupt gaat proberen om je internet sneller te maken, moet je eerst weten wat de daadwerkelijke snelheid op het moment is. Diverse providers hebben pagina op de site waarop je de snelheid kunt testen. Dit doe je met een zogenoemde speed test. Het is aan te raden om de internetsnelheid bedraad te testen. Dit houdt in dat je een netwerkkabel direct van de modem gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare meting hebt, moet je de test een aantal keer per dag uitvoeren. Dan neem je van alle resultaten het gemiddelde. Als dit lager ligt dan de beloofde snelheid is het verstandig om de provider te contacteren.

Verander de plaats van het modem

Je kunt proberen om het modem van de wifi eens een andere plaats te geven. Dit is met name een goed idee als deze momenteel in de meterkast hangt of staat. Dit is namelijk een slechte locatie voor de draadloze wifi-modem, doordat de signalen tegengehouden worden door de muren en leidingen. Dit zorgt uiteraard voor een slechte verbinding, dus je kunt de modem dan beter een andere plek geven.

Verander van kanaal

Iedereen heeft hedendaags draadloos internet, maar ook andere draadloze apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan babyfoons en beveiligingscamera’s. Deze apparaten kunnen elkaar eenvoudig storen doordat ze op hetzelfde kanaal kunnen zitten. Het kan dus slim zijn om eens te checken op welke kanalen de buren internetten, hiervoor kun je Wifi Analyzer gebruiken op je mobiel. Met deze applicatie kun je de draadloze netwerken in je buurt bekijken. Meestal wordt jouw netwerk verstoord door een netwerk van de buren. In dat geval kun je je modem instellen op een ander kanaal, dit zal het probleem waarschijnlijk verhelpen.