Handige apps voor tuinliefhebbers

mooie tuin

Tuinieren staat momenteel volop in de belangstelling. Werd tuinieren in het verleden nog als enigszins oubollig gezien, tegenwoordig ervaren tuincentra een behoorlijke opleving. Maar niet iedereen heeft groene vingers, terwijl zij tuinieren misschien best heel leuk vinden. Deze mensen kunnen hun vertrouwen stellen in nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals een app op de smartphone. Welke apps zijn er voorhanden?

Garden Design Ideas

Voor diegene die zijn of haar tuin eens flink onderhanden wil nemen is er de app ‘Garden Design Ideas’. Dit is niet een app waar veel mee gedaan kan worden, maar meer een app om inspiratie op te doen. De app geeft talloze tuinideeën door middel van foto’s. Hierbij kan gekozen worden uit tuinfoto’s van diverse soorten tuinen, zoals achtertuinen, voortuinen, watervallen, Japanse tuinen of de aankleding voor een balkon of terras. Foto’s kunnen gedeeld worden of als achtergrond ingesteld worden. De app kan dienen als het startpunt voor een grote tuinverbouwing.

DCM Gazonwijzer

DCM is een leverancier voor onder andere bemestingsproducten voor het gazon. DCM heeft de app Gazonwijzer uitgebracht. De eigenaar van een gazon kan hier een gazonprofiel in aanmaken. Zo helpt de app bij het onderhoud en aanleg van een gazon. Uiteraard wordt de gebruiker gewezen op de producten van DCM die kunnen helpen om het gazon in topconditie te houden, maar ook hoeveel producten er nodig zijn en wanneer de producten het beste gebruikt kunnen worden. Gebruikers krijgen automatisch een melding wanneer het weer tijd wordt voor een verzorgingsbeurt van het gazon. Uiteraard is goed werkend internet wel nodig, daarom is het belang van een goed sim only-abonnement belangrijk. Een sim only abonnement is goedkoper, omdat hier geen telefoon bij inbegrepen zit.

LikeThat Garden

LikeThat Garden is een handig app voor bloemen- en plantenliefhebbers. Het is ook een zeer innovatieve app. Het is namelijk de enige bestaande app die bloemen en planten kan herkennen. Als iemand een mooie bloem ziet en er meer over wil weten, kan er met de app een foto van de bloem gemaakt worden. De app zal vervolgens de foto vergelijken met foto’s uit de database. Er is grote kans dat de bloem wordt gevonden, waarna alle informatie hierover op het scherm verschijnt. Dit is een zeer goede app, die bloemen- en plantenliefhebbers in staat stelt om alles te weten te komen over een bepaalde bloem of plant.

Moestuinder

De app Moestuinder mag niet ontbreken op de smartphones van diegenen die een moestuin hebben of willen aanleggen. De app helpt bij het aanleggen en onderhouden van een moestuin. In de app is aan te geven welke zaden er zijn gezaaid, waarna de app een inschatting maakt wanneer het oogsttijd is. Tevens is er in de app alle informatie te vinden over veel gewassen. Van elk gewas wordt aangegeven hoeveel water er benodigd is, de zaaidiepte en in welke periode er het beste gezaaid kan worden. Met een persoonlijk logboek in de app, kan de gebruiker alle ontwikkeling van de gewassen bijhouden.