Bekijk een timelapse van de bouw van de Shanghai Tower

https://vimeo.com/157538265

De Shanghai Tower is de hoogste wolkenkrabber van China en de op een na hoogste wolkenkrabber ter wereld. Joe Nafis, een specialist in het maken van timelapses, volgde vier jaar lang de bouw.

De officiële opening is waarschijnlijk in juni 2016, maar de buitenkant van de Shanghai Tower is klaar, een goed moment voor Nafis om alle beelden die hij heeft gemaakt achter elkaar te zetten in een indrukwekkende video.

Skyline

In deze video zie je hoe langzaam maar zeker de hoge toren zijn plek opeist tussen de andere wolkenkrabbers in de skyline van Shanghai. Eerst zie je de bouw boven andere gebouwen uitsteken en aan het einde zie de toren in zijn volle glorie. De Shanghai Tower is 632 meter hoog en moet qua lengte alleen de Burj Khalifa in Dubai en de televisietoren Tokyo Skytree boven zich dulden.

Voor de video maakte Joe Nafis honderdduizenden foto’s van de toren en de omgeving. Dat was zo’n 8TB aan data. Om al die foto’s te maken en bewerken is Nafis 1000 uur bezig geweest. Dan is het voor jou een kleine moeite om zijn video even te bekijken.