Mr Doodle tekent een heel huis vol

Mr Doodle is een Britse kunstenaar die bekend staat om zijn cartooneske tekenstijl die wel wat weg heeft van het werk van Keith Haring. De afgelopen twee jaar werkte Mr Doodle aan een uniek project waarbij hij een huis van boven tot onder bedekte met zijn tekeningen.

Van dat project is een video gemaakt waarin je door middel van een timelapse kunt zien hoe de kunstenaar twee jaar lang aan het werk was. Geen enkel hoekje of gaatje van het huis is hierbij overgeslagen. En dan te bedenken dat het ook nog eens een groot huis met maar liefst 12 kamers was.

Humor

Om het werk te voltooien is eerst alles wit geschilderd. Hiervoor was 900 liter witte verf nodig. Pas toen deze was aangebracht en opgedroogd kon Mr Doodle echt aan de slag. Hiervoor gebruikte hij nog eens 401 spuitbussen met zwarte verf, 286 potten zwarte inkt en 2296 viltstiften. Daarnaast is er behoorlijk veel tijd gestoken in het maken van een vloeiende video, waarin je het huis op humoristische wijze ziet transformeren.

Het schijnt dat Mr Doodle nu zelf in het huis in Tenterden, Kent wil gaan wonen. Wil je weten of dat ook echt gaat gebeuren, dan kun je hem volgen via Instagram.

Mr Doodle tekent een heel huis vol

Mr Doodle tekent een heel huis vol