Eten in blik. De supermarkt staat vol met ingeblikt en vaak goedkoop voedsel. De Japanse kunstenaar Kyoko Takemura heeft een fascinatie hiervoor en verwerkt de inhoud van de blikken tot kunst.
Voedsel verpakt in blik bestaat al sinds de 19de eeuw en kent vele voordelen. Het is handzaam en vaak lang te bewaren. Maar of het ook echt gezond is? Kyoko Takemura twijfelt daaraan en laat als argument de inhoud zien. In de serie Canned is het eten uit het blik veranderd in een geleiachtige sculptuur. Je ziet de inhoud en de afdruk van de binnenkant van het blik en soms ook de vloeistof waarin het eten drijft. Het is niet echt smakelijk allemaal.
Er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij iets uit blik een prima optie is. Denk aan gepelde tomaten, bonen of bier, maar wat Kyoko Takemura hier wil laten zien is dat we te ver zijn doorgeschoten in het bewerken van ons voedsel. Een boodschap waar wij het roerend mee eens zijn.