Campina gaat ook voor plantaardig

Campina Plantaardig

Onlangs heeft Campina het assortiment uitgebreid met drie plantaardige dranken. Met hun nieuwe haverdrink, sojadrink en barista haver kun je eindeloos combineren. Ook zijn er tal van heerlijke ontbijtjes mee te maken.

Wist je dat maar liefst 43% van de consumenten varieert met zuivel en plantaardig? Deze zogeheten ‘hybride gebruikers’ eten bijvoorbeeld een schaaltje kwark voor het ontbijt, maar bestellen een havercappuccino in het koffietentje om de hoek. Het bekende merk Campina speelt in op deze trend door voortaan ook plantaardige drinks aan te bieden.

Voedzaam en lekker

Campina vindt een goede start van de dag belangrijk en daar hebben ze met hun plantaardige dranken op ingespeeld. De nieuwe drinks bevatten zowel calcium als de vitamines B2, B12 en D. Daarnaast is de sojadrink rijk aan eiwit en is aan de haverdrink erwteneiwit toegevoegd.

Vol van smaak

De producten van de plantaardige lijn van Campina zijn uitgebreid getest om aan de hoge kwaliteitseisen van Campina te voldoen en zijn volgens het testpanel allemaal heerlijk vol van smaak. Onlangs kregen we op de redactie een pakket geleverd met daarin deze nieuwe drinks. We kunnen zeggen dat we het eens zijn met het testpanel. De plantaardige dranken zijn verrassend lekker. Wat we vooral kunnen waarderen is dat de producten vooral niet te overheersend van smaak zijn. Hierdoor overstemt het je koffie, ontbijtje of smoothie niet. Heel fijn!

Inspiratie

Benieuwd wat je allemaal kunt maken met Campina Plantaardig? De drinks zijn perfect om lekker mee te variëren en kunnen gebruikt worden voor tal van heerlijke ontbijtrecepten voor een goede start van de dag. Wij hebben alvast twee lekkere recepten voor je uitgezocht:

Green Energizer

Ingrediënten:
1 banaan
2 kiwi’s
150 ml Campina Plantaardig Haverdrink
100 gr babyspinazie
15 g gember
Optioneel: 1 tl matchapoeder

Bereidingswijze:
Schil de gember en mix samen in een blender met de banaan, kiwi’s, haverdrink, babyspinazie (en matchapoeder) tot een geheel. Giet het geheel in een mooi glas en klaar!

Power Smoothie

Ingrediënten:
100 ml sinaasappelsap
110 gr mangoblokjes
100 ml Campina sojadrink
100 gr gegaarde bieten
150 ml granaatappelsap
3 bloedsinaasappels
gepofte quinoa

Bereidingswijze:
Mix de sojadrink, sinaasappelsap en mangoblokjes in een blender tot een glad geheel. Zet apart.
Maak de blender schoon en mix daarna de bieten met granaatappelsap en 2 bloedsinaasappels tot een gladde massa.
Giet de 2 ontstane dranken tegelijk in een glas, waardoor er een tweedeling ontstaat.
Snijd de overgebleven bloedsinaasappel in plakjes en leg dit bovenop de smoothie, samen met de gepofte quinoa.