Vuna is een heerlijk vegan alternatief voor tonijn

Vuna

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet of eten af en toe een dagje vega. Het is mede daarom fijn dat er steeds meer vegan aanbod te vinden is in de supermarkt. Sinds kort is er bijvoorbeeld Vuna, een vegan alternatief voor tonijn.

Zo is langzaam maar zeker is voor elk stukje vlees en vis wel een alternatief te vinden. Handig voor als je klassieke gerechten wilt maken of als je nog moeite hebt met de overstap naar plantaardig. Vuna van Garden Gourmet vult heel mooi het gat op het gebied van vegan visvervangers. Hamburgers, gehaktballetjes en braadworsten zijn er immers al genoeg.

Salade niçoise

Vuna zit in een potje dat je kunt vinden in het koelschap met vegaproducten in de supermarkt. De stukken Vuna doen echt denken aan tonijn qua geur, vorm en textuur. We probeerde deze ’tonijn’ uit in drie verschillende recepten: op een flatbread, in een pastasalade en als onderdeel van een salade niçoise met een Aziatische twist. In alle gerechten wist Vuna te overtuigen qua smaak en textuur.

Je kunt Vuna ook in warme gerechten gebruiken. Wij hebben plannen om komend weekend een pizza met Vuna te maken en daarna willen we aan de slag met de recepten die op de website van Garden Gourmet staan, zoals bijvoorbeeld de Poké Bowl. Vegan Vuna is lekker veelzijdig en zal ook viseters overtuigen om af en toe voor plantaardig te kiezen.

Eiwit

Vuna is gemaakt van erwten en daardoor lekker rijk aan eiwit en Omega-3 vetzuren. Ook fijn om te weten is dat Vuna slechts 7 ingrediënten heeft (water, erwten-eiwitten, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma’s, citroenvezels en zout) en dus niet superbewerkt is. Daarnaast is dit vegan alternatief natuurlijk ook veel beter voor onze oceanen.

Oliver Nussli, R&D Platform Lead Meat Alternatives bij Nestlé. “Plantenvezels zijn totaal anders dan de structuur van vis. De uitdaging was om deze structuur zo dicht mogelijk te benaderen met fysische factoren zoals onder andere temperatuur, druk en schuifkrachten. Deze helpen de plantaardige eiwitten te ontrafelen en ze een vorm te geven die meer lijkt op die van dierlijke eiwitten zoals tonijn. Ik vind dat we er goed in zijn geslaagd.”

Vuna

Vuna

Vuna
Garden Gourmet kwam bij ons op bezoek met een heuse Vuna-viskar