Vegan varianten van klassieke adidas-sneakers

Vegan adidas Samba

adidas heeft twee iconische modellen een vegan makeover gegeven. Deze edities van de Samba en de Continental 80 zijn in plaats van leer gemaakt van diervriendelijke materialen.

Het is niet de eerste keer dat beroemde adidas-sneakers vegan worden gemaakt. Eerder kwam ontwerper Stella McCartney al met een vegan Stan Smith, maar deze was geen een-op-een kopie van het origineel. Bij deze nieuwe Samba en Continental 80 zie je vrijwel geen verschillen met de reguliere versies. Het enige dat anders is, is een patch bij de hiel en een tekst op de inlegzool: Our Icons go Vegan.

Algen

Beide modellen zijn gemaakt van gerecycled polyester met daaroverheen een laag van beschermend polyurethaan. Bij de productie van de vegan Continental 80 is adidas nog een stap verder gegaan en hebben ze de zool gemaakt van een dempend schuim dat algen als basis heeft. adidas geeft aan dat als extra bijkomstigheid bij het maken van dit materiaal er ook nog 30 liter vervuild water in een meer is schoongemaakt. Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen.

Vegan adidas Samba

Vegan adidas Samba

Vegan adidas Continental 80

Vegan adidas Continental 80

Vegan adidas Continental 80