Vervang je vlees door groenten met Fred’s Pulled Paddo’s

De Nieuwe Keuken

Freddy Tratlehner, oftewel Vjèze Fur, heeft samen met vrienden een nieuw foodmerk gelanceerd. Met De Nieuwe Keuken wil deze vriendengroep het vlees op onze borden gaan vervangen met groenten. Hun eerste product is net gelanceerd: Lekker Fred’s Pulled Paddo’s.

We kennen Freddy Tratlehner vooral als lid van De Jeugd van Tegenwoordig, maar de laatste jaren timmert hij ook aan de weg als kok en foodfluencer. Zijn kookshow op Instagram en het gelijknamige kookboek (in 2019 het best verkochte kookboek van het jaar) zijn een succes. En nu dus een nieuwe stap in de wereld van eten. Samen met zijn vrienden: Perre van den Brink (founder van merkstrategiebureau Foster & Kin), Sophie Tielrooij (voormalig food curator voor Dekmantel) en Dennis Favier (founder van Studio Fava en visvervangend merk Seasogood) is hij 1,5 jaar geleden De Nieuwe Keuken gestart. Het is de missie van De Nieuwe Keuken om in de komende vijf jaar op 10 miljoen Nederlandse borden vlees te vervangen door groenten.

Vervangen we het juiste?

De wereld staat in de fik en de manier waarop we eten heeft hier enorm veel invloed op. De Nieuwe Keuken richt zich daarom op het vervangen van vlees. Bij de meeste vleesvervangers ligt de focus momenteel op het binnenkrijgen van proteïne, ofwel eiwitten, terwijl veel Nederlanders juist groenten tekortkomen. Onderzoek van het Voedingscentrum wijst uit dat de meeste Nederlanders – dat geldt ook voor vegetariërs – ruim voldoende eiwit binnen krijgen. Daar staat tegenover dat 80% (bron: RIVM) van de Nederlanders te weinig groenten eten. De Nieuwe Keuken focust zich daarom op het vervangen van vlees door groenten.

Lekker Fred’s Pulled Paddo’s in 3 smaken

Het eerste product dat De Nieuwe Keuken op de markt brengt is Lekker Fred’s Pulled Paddo’s. Dit zijn oesterzwamreepjes in drie smaken: Shoarma, Massala en Mexicano. Lekker Fred’s Pulled Paddo’s bevatten geen onnodig toegevoegde troep, zijn vegan, glutenvrij, sojavrij en worden geproduceerd in Noord-Holland.

Tijdens de lancering in Amsterdam hebben we Lekker Fred’s Pulled Paddo’s uitgebreid mogen proeven. We kregen mooie gerechtjes geserveerd. Het viel meteen op dat de oesterzwamreepjes precies goed zijn gekruid en dat ze een fijne bite hebben. Na afloop kregen we nog pulled paddo’s mee voor thuis. Hier hebben we eerst gekookt met de pulled paddo’s Shoarma. Lekker bakken met uien en paprika’s en dat vervolgens op een pita met sla en knoflooksaus erbij. Ook hadden we een pakje Mexicano meegekregen. Hier hebben we vervolgens een maaltijd van gemaakt met zwarte boontjes, koriander, ui, paprika, chipotle en taco’s erbij. Heel lekker! En gezond! Behalve olie, kruiden, specerijen en ui is er namelijk niets aan de oesterzwamreepjes toegevoegd. Geen last dus van rare nasmaken of brandend maagzuur. Wat dat betreft een voorbeeld voor veel andere merken.

Waar te koop?

Lekker Fred’s Pulled Paddo’s is voor €3,79 verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp. Ook kun je in alle eetwinkels van Stach voor €5,95 een broodje ‘Lekker Fred’s Pulled Paddo’s’ kopen.  Verder staan voor de toekomst nog mooie samenwerkingen op de agenda. Zo staat De Nieuwe Keuken van 19 tot en met 21 augustus 2022 op Lowlands Festival.
De Nieuwe Keuken

De Nieuwe Keuken

De Nieuwe Keuken

De Nieuwe Keuken