Recept vegan huzarensalade: een must voor deze Pasen!

vegan huzarensalade

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent: uitgebreid brunchen en bovenal lekker eten! Zeker als je vegetarisch of veganistisch eet kan het nog een hele zoektocht zijn naar een heerlijk recept. Wil jij de Paasdagen dit jaar ook vieren zonder dierlijke producten? Wij helpen je op weg met dit verrassende recept voor een vegan huzarensalade.

Ook met Pasen is een lekkere salade soms net wat je nodig hebt. Een huzarensalade is ideaal naast je broodje, warme gerecht of gewoon zo. Waar de oorspronkelijke huzarensalade gemaakt wordt met aardappel, vlees en mayonaise, worden de dierlijke producten in dit voedzame vegan recept vervangen door plantaardige varianten.

Het recept voor dit klassieke gerecht in een nieuw jasje is geschikt voor 4 porties en heeft een totale bereidingstijd van 70 minuten.

Ingrediënten

 • Vastkokende aardappelen (500 gram)
 • Tuinerwten (100 gram)
 • Zoetzure augurken (75 gram)
 • Plantaardig alternatief voor kaas (100 gram)
 • Takjes peterselie (2 stuks)
 • Vegan Mayonaise (75 gram)
 • Zoetzure cocktailuitjes (75 gram)
 • Blaadjes kropsla (4 stuks)

Bereidingswijze

 1. Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 3 centimeter. Kook de aardappelblokjes vervolgens in 8 minuten gaar.
 2. Spoel intussen de erwten en zeef deze onder stromend water af totdat ze ontdooid zijn. Snijd de augurken in piepkleine blokjes en het alternatief voor kaas in kleine reepjes. Hak ook de peterselie fijn.
 3. Giet de aardappelen af en laat deze op een wijde schaal minstens 10 minuten goed afkoelen.
 4. Schep de mayonaise, augurk, uitjes, het plantaardige alternatief voor kaas, de tuinerwten en de peterselie door de afgekoelde aardappelblokjes. Breng deze naar wens op smaak met peper en zout. Laat de salade helemaal afkoelen en zet deze minimaal 30 minuten lang in de koelkast. Deze stap is belangrijk omdat de salade hierdoor goed op smaak komt.
 5. Leg de sla op 4 borden en schep hier de huzarensalade in. Eet smakelijk!

Meer paasrecept ideeën opdoen om jouw Paastafel te vullen? Bekijk dan ook eens deze heerlijke paasrecepten.