Vegan versie van de klassieke melkchocoladereep

Hands Off My Chocolate
Hands Off My Chocolate heeft een nieuw product gelanceerd. De Smooth No M!lk reep is een plantaardig alternatief voor de klassieke melkchocoladereep.

Het innovatieve chocolademerk Hands Off My Chocolate heeft goed nieuws voor iedereen die vaker vegan wil eten. Na het succes van de eerder uitgebrachte chocoladeproducten kon een plantaardige variant op de klassieke melkchocoladereep natuurlijk niet in het assortiment ontbreken. De nieuwe Smooth No M!lk reep is gemaakt op basis van rijstmelk en gemengd met een flinke hoeveelheid hazelnootpraliné. Hierdoor is hij net zo romig en vol van smaak als een ‘normale’ melkchocoladereep.

Vegan wordt hopelijk mainstream

Dankzij bedrijven als Hands Off My Chocolate wordt de keuze voor plantaardig steeds makkelijker. Het is ook de missie van het Hands Off om vegan chocolade toegankelijk te maken voor iedereen. Om dit te bereiken moet de plantaardige optie natuurlijk wel minstens even lekker – of lekkerder – zijn als het ‘gewone’ alternatief. Daarnaast willen ze de reep het liefst aanbieden voor dezelfde prijs als de concurrentie.

Kitty Smeeten, Owner/Founder & True Chocolate Lover van Hands Off My Chocolate: “We vinden bij Hands Off dat je als chocolate lover net zo lekkere vegan chocolade moet kunnen eten als de lekkerste melkchocolade. Dat ook daadwerkelijk realiseren was echt wel een uitdaging. Het is moeilijk om vegan “melk” chocolade te maken die net zo romig is als een echte melkchocoladereep. We zijn er maanden mee bezig geweest, hebben meerdere keren getest en zijn nu super trots op onze lekkere romige vegan Smooth No M!lk.”

Steeds meer vegan alternatieven

Vorig jaar zette Hands Off de plantaardige koers in en inmiddels heeft het chocolademerk meerdere succesvolle vegan chocoladerepen én bites geïntroduceerd. Smooth No M!lk is de vijfde vegan Hands Off reep en maakt het basisassortiment van de meest populaire smaken van Nederland compleet. Hiermee kan Hands Off kan iedere chocoladeliefhebber een lekker vegan alternatief aanbieden. En dat is belangrijk, want de impact op het milieu van plantaardige producten is veel lager dan dat van dierlijke producten.

V-Label Keurmerk en eerlijke chocolade

De nieuwe vegan reep is voorzien van het V-Label. Dit is een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat – dus ook geen melk, ei of honing én het is niet geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. De Nederlandse Vegetariërsbond beheert en controleert het V-Label Keurmerk in Nederland.

Daarnaast heeft Hands Off zich sinds de oprichting gekoppeld aan Cocoa Horizons, een onafhankelijke non-profit stichting die cacaoboeren in Ivoorkust, Ghana en Tanzania ondersteunt. Via educatie en trainingen op locatie leren de boeren om hun grond op een duurzame wijze te verbouwen, waardoor meer (ook andere gewassen) uit het land kan worden gehaald. Deze nieuwe manier van werken komt zowel de gemeenschap als de natuur ten goede. De boeren ontvangen ook een premium prijs voor hun cacaobonen. Tot slot doneert Hands Off ook nog geld aan projecten die zich bezighouden met de bestrijding van genderongelijkheid.

Aanrader!

Wat ons betreft is de Smooth No M!lk reep een blijver. De smaak is inderdaad lekker vol en romig en voor je het weet is de reep weg. Liefhebbers van hazelnootpraliné zullen zeker fan zijn, want dit ingrediënt proef je overduidelijk terug. De Smooth No M!lk reep is verkrijgbaar via de website van Hands Off My Chocolate en bij Albert Heijn. In de loop van 2022 zal de reep ook worden verkocht bij de meeste andere supermarktketens.

Hands Off My Chocolate