Designbeurs OBJECT weer te bezoeken in Rotterdam

Object Rotterdam
Het beroemde HAKA gebouw in Rotterdam

Van 7 t/m 9 februari kunnen designliefhebbers hun hart ophalen. Designbeurs OBJECT Rotterdam vindt dan voor de derde keer plaats in het bekende HAKA-gebouw. Een weekend lang wordt hier het werk gepresenteerd van meer dan 150 ontwerpers.

OBJECT vindt dit jaar voor de laatste keer plaats in het industriële HAKA-gebouw. Na deze editie wordt het rijksmonument door Dudok Groep getransformeerd. Architect Wessel de Jonge is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het pand. Maar voor die tijd wordt het gebouw dus nog één keer van onder tot boven gevuld met design. Maak je op voor ontwerpen op het gebied van product, meubels, mode, sieraden, grafisch werk en architectuur.

Jong en gevestigd designtalent

Nederland kent een rijke ontwerptraditie. Toch zijn er maar weinig galeries en beurzen waar de liefhebber en verzamelaar van design zijn hart op kan halen. Directeur en curator Anne van der Zwaag selecteert en scout elke voor editie zowel bekende ontwerpers als aanstormend talent. Alle getoonde designs zijn te koop en de makers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten.

In bijna 10 jaar tijd is OBJECT uitgegroeid tot een bekent evenement. Het is dé plek om trends te spotten en nieuw talent te ontdekken. Elk editie doet een grote lichting jonge ontwerpers mee, die zich voor het eerst presenteert. Voor een bescheiden bedrag is het al mogelijk om iets speciaals te bemachtigen en zo te investeren in een designer in de dop. Opkomende namen worden afgewisseld met bekende labels, zoals Functionals, Vij5, Van Waay & Soetekouw, Thier&VanDaalen, Annebet Philips, Wandschappen, Bas Vellekoop, PeLiDesign, House of Thol en Morgan Ruben. Juist die combinatie van beginnend en gevestigd talent maakt de beurs elke keer weer verrassend.

Afscheid van het markante HAKA-gebouw

Zoals gezegd vindt OBJECT voor de laatste keer plaats in het HAKA-gebouw. Het pand ligt aan de rand van het Merwe-Vierhavensgebied, een plek die in snel tempo is uitgegroeid tot de place to be voor creatief Rotterdam. Het modernistische gebouw is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. De Dudok Groep ontwikkelt het HAKA-gebouw binnenkort tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelpand voor kantoren en horeca. Bezoekers van OBJECT kunnen voor de transformatie nog één laatste keer een kijkje nemen in dit bijzondere Rotterdamse Rijksmonument.

Omdat het dus de laatste editie is in het markante gebouw pakt de designbeurs extra uit. Op vrijdag vinden er verschillende studiobezoeken bij bekende Rotterdamse ontwerpers in het gebied plaats, met aansluitend een avondprogramma in de nabijgelegen creatieve hotspot Weelde. Op zaterdag zijn zowel de ateliers van Daan Roosegaarde als de Keilewerf 2 geopend, op maar een paar minuten lopen van OBJECT. Zondag vinden in het HAKA-gebouw speciale architectuurrondleidingen plaats. Na de designbeurs wordt gestart met de herbestemming.

OBJECT Rotterdam 2020
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 | 11.00-19.00 uur
Tickets: volwassenen € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Het HAKA-gebouw is centraal gelegen tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een gratis shuttlebus van Art Rotterdam Week rijdt tussen OBJECT Rotterdam en de andere kunstbeurzen die op dat moment in de stad plaatsvinden. OBJECT Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week.

Object Rotterdam
Boris Maas – Photo Jan Willem Kaldenbach
Object Rotterdam
Emilie Bobek – Photo Jan Willem Kaldenbach
Object Rotterdam
Lenneke Wispelwey
Object Rotterdam
Jelmer Konjo – Photo Jan Willem Kaldenbach
Object Rotterdam
Kodai Shimizu
Object Rotterdam
REM Atelier – Photo Jan Willem Kaldenbach
Object Rotterdam
Rein Reitsma
Object Rotterdam
Paul Coenen – Photo Ronald Smits
Object Rotterdam
Maze de Boer – Photo Jan Willem Kaldenbach
Object Rotterdam
Matthijs Bruinenberg
Object Rotterdam
Leandra Eibl – Photo Jan Willem Kaldenbach
Object Rotterdam
Yoon Seok-hyeon, Photo by Ronald Smits