Expedition Festival met Warsteiner en Faberyayo

De Warsteinerbar op het Expedition Festival

Op het Expedition Festival afgelopen weekend zat alles mee. Het weer was perfect, de locatie prachtig, de line-up was dik in orde en Warsteiner zorgde voor het bier en een ontmoeting met Faberyayo.

Van overal op het festivalterrein zag je de Euromast staan. Samen met mooie bomen en het water van het Euromastpark vormden deze drie elementen het decor voor het Expedition Festival. Voor sommige geluksvogels was de Euromast ook een onderdeel van het festival, want wie een bezoek bracht aan de gezellige Warsteinerbar op het terrein en daar een koud biertje bestelde kon kans maken om meegenomen te worden naar boven in de toren.

Daar wachtte niemand minder dan Faberyayo de winnaars op. Of eigenlijk moet ik Pepijn Lanen zeggen, want hij was er niet in de rol van rapper, maar als schrijver. Voor een select gezelschap las hij een hoofdstuk voor uit zijn roman Naamloos. Daarna was er nog tijd voor een praatje, wat grappen en het maken van foto’s. Vanuit de Euromast had je ook nog eens een onbetaalbaar mooi uitzicht op het festivalterrein.

Grootheden

Na deze goede start was het tijd om het festival verder te ontdekken. De muziek was een goede mix van bekend en avontuurlijk. DJ Broadcast hostte een stage met technogrootheden als Derrick May, Juan Atkins en Kevin Saunderson. Er was een klein podium met exotische beats van over de hele wereld, waaronder de geweldige koning van Bollywood Bappi Lahiri en levende legende Giorgio Moroder. Bij het hoofdpodium kon je terecht voor headliners Róisín MurphyRico & Sticks en Lee Scratch Perry & Mad Professor.

Natuurlijk waren er ook foodtrucks aanwezig. Daarbij was vooral het aanbod bij Puzzles opvallend goed. Zij hadden bijvoorbeeld op basis van bloemkool een vegetarische versie van een broodje pulled pork gemaakt. Dit pittig gekruide boordje was echt heel goed. Ook heel goed was het aanbod bij de Warsteinerbar. Er waren verschillende soorten bier, waaronder de lekkere Braumeister en de muziek was geweldig. Lokale Rotterdamse DJ’s draaiden lekkere hiphop, R&B en disco waaronder heel veel producties van The Neptunes. Deze plek bood de ultieme festivalervaring: goede muziek, leuke mensen en koud bier.

Faberyayo leest voor uit eigen werk

expedition festival vanuit de Euromast