OBJECT Rotterdam toont 4 verdiepingen aan design

Object Rotterdam

Liefhebbers van design kunnen van 9 tot en met 11 februari terecht bij OBJECT Rotterdam. In het karakteristieke HAKA-gebouw kun je op 4 verdiepingen genieten van wat design tegenwoordig te bieden heeft.

Onder leiding van directeur Anne van der Zwaag zijn zowel gevestigde namen als nieuw talent te bewonderen. Meer dan 150 deelnemers tonen je alle disciplines van design, waaronder meubels, kunst, kleding en inventieve toepassingen. Tijdens het dwalen door het gebouw ontdek je steeds iets nieuws en kun je vervolgens met de makers ervan in gesprek. Beneden in het fijne restaurant Ayla kun je alle ervaringen vervolgens op je in laten werken.

Keramiek, tapijten en een fontein

Vooral dat laatste vind ik erg fijn. Zo sprak ik tijdens de opening met de illustrator achter Studio Doeke over zijn uitstap naar keramiek, met Celia Hadeler die heel bijzondere tapijten maakt, de mensen achter REM Atelier en de jonge ontwerpers van een bijzondere fontein. Dit zijn slechts enkele van de hoogtepunten, want het aanbod is zo groot en divers dat het lastig is om zomaar een paar favorieten te noemen. Naast deze beginnende namen zie je ook nieuwe collecties van grote namen als Weltevree en Gispen.

Ik raad je daarom aan om zelf een bezoek te brengen aan OBJECT om alles met eigen ogen te bekijken. OBJECT is heel mooi te combineren met ART Rotterdam waar prachtige kunst is te bewonderen. Tussen de locaties rijden gratis pendelbussen. Met je kaartje van OBJECT kun je trouwens ook gratis naar de Euromast. Natuurlijk omdat de toren een prachtig voorbeeld van design is, maar ook om bovenin een prachtig werk van Christie van der Haak te bekijken. Of beter gezegd: te ervaren. Daarnaast is er in de buurt van het HAKA-gebouw open huis bij de ateliers van Studio Roosegaarde, Wieki Somers en Richard Hutten.

OBJECT Rotterdam
9-11 februari van 11-19 uur
Toegang: €12.50, kinderen tot 12 gratis
Let op: er zijn geen werkende liften in het gebouw dus je moet trappen kunnen lopen om OBJECT te bezoeken.

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam

Object Rotterdam