Fortnite Chapter 4 Season 1 komt eraan

Nieuw seizoen Fortnite

Op 3 december begint Fortnite aan een nieuw seizoen. Dat is er niet zomaar eentje, want dit keer is er sprake van een nieuw Chapter, namelijk Chapter 4 Season 1. De verwachting is dat er grote en bijzondere veranderingen in de game gaan komen. Is er al iets bekend van het nieuwe seizoen? En wat zijn de hardnekkigste geruchten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Laten we eerst beginnen met een disclaimer. Epic Games (de makers van Fortnite) zijn heer en meester op het gebied van teasers en hints, maar vooral ook in het geheim houden van de echt belangrijke details. Alle geruchten zijn dan ook echt geruchten en daarom vaak giswerk. Hoe het allemaal echt gaat uitpakken, zal blijken als Fortnite Chapter 4 Season 1 van start gaat.

Een van de opvallendste geruchten is het feit dat Epic Games al een tijdje bezig is met het ontwikkelen van een First Person Mode. Deze modus is bekend van klassieke shooters en toont alleen de handen en het wapen van de speler. Bij Fortnite richt de camera zich nu nog op de gehele speler. Veel fanatieke spelers van shooters geven echter de voorkeur aan First Person Mode, omdat dit intenser is en je beter laat richten. Vooral als je liever Zero Build speelt is dit een mooie toevoeging.

Skateboarden

Flink wat seizoenen geleden waren er hoverboards in Fortnite. Het gerucht gaat dat deze een opvolger krijgt in de vorm van een skateboard. Hiermee kun je je sneller verplaatsen als je naar beneden gaat, maar ben je langzamer bergop. Een mooi alternatief voor lopen, rennen en sliden. Bovendien zijn er ook leuke skategames te bedenken voor Creative. Verder bestaat er ook een kans dat het nieuwe seizoen motoren gaat introduceren. Hierop zouden twee personen kunnen plaatsnemen.

Een andere manier om je sneller te verplaatsen is door plaats te nemen op de rug van een dier. Dat kan nu al met wolven en zwijnen. De kans is groot dat daar andere dieren bij gaan komen (of voor in de plaats gaan komen). Er is zelfs sprake van vliegende dieren waarop je een ritje kan gaan maken.

Nieuwe skins

Iets waar fans van Fortnite altijd naar uitkijken zijn de nieuwe skins die je kan verdienen door de Battle Pass aan te schaffen. Of skins die in de Item Shop te koop zullen zijn. Hierin zit ook een van de belangrijkste verdienmodellen van de game, dus je kunt ervan op aan dat Epic Games hier veel moeite in steekt.

Een naam die regelmatig opduikt is Pokémon. In het laatste seizoen waren al subtiele verwijzingen naar Pokémon te vinden. De kans is aanwezig dat er nu een heuse samenwerking aan zit te komen. Het zou kunnen dat de skin die van een beroemde trainer of van Team Rocket zal zijn en dat de pocket monsters opduiken als bijvoorbeeld een back bling.

SpongeBob?

Onlangs tekende Paramount een contract met Epic Games. Hierdoor is het mogelijk dat figuren die zij in beheer hebben op zullen duiken in Fortnite. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SpongeBob, Avatar en de Teenage Mutant Ninja Turtles. Er gaat ook een gerucht dat bad guy Lex Luthor uit de Batman-comics de Tier 100-skin zal zijn. Ook het feit dat Spider-Gwen in het huidige seizoen opdook, doet vermoeden dat het dit seizoen de beurt is aan Miles Morales.

Nog een paar dagen geduld en dan weten we het. Voor het zover is kun je op 3 december nog een 40 minuten durende finale spelen. Daarna zal de game waarschijnlijk zo’n 12 uur niet beschikbaar zijn.