Fortnite Chapter 4 Season 4 komt eraan

Fortnite Chapter 4 Season 4 komt eraan

Er komt weer een nieuw seizoen van Fortnite aan. Deze begint op vrijdag 25 augustus. Dit is dus een goed moment om vooruit te blikken op Fortnite Chapter 4 Season 4 en te kijken welke geruchten interessant zijn.

Het is lastig om echt te voorspellen wat er in een nieuw seizoen van Fortnite gaat gebeuren, maar door de hints die Epic Games geeft en de info die dataminers naar boven weet te halen, is er wel het een en ander duidelijk. Zo weten we over seizoen 4 bijvoorbeeld dat overvallen plegen een grote rol gaat spelen. Of dat nu in een aparte gamemodus is of gewoon in Battle Royale moet nog blijken, maar er valt genoeg te ontdekken voor spelers die van actie houden. De rode lasers in de afbeelding die is vrijgegeven doen denken aan klassieke films met spionnen en meesterdieven. Waarschijnlijk gaat het nieuwe seizoen Last Resort heten.

Kouji Datura

Een andere zekerheid is de rol die de maan gaat spelen. Een aantal bekende Fortnite-streamers kreeg een afbeelding van een bloedrode halve maan opgestuurd met daarbij een bedankje dat was ondertekend door Kouji Datura. De Datura is een bloem die we in Nederland kennen als trompetbloem, maar in Engelstalige landen ook wel de naam moonflower kent. Dit soort hints kunnen natuurlijk op heel veel manieren worden geïnterpreteerd, maar een connectie met het nieuwe seizoen is er zeker. Waarschijnlijk speelt een eclips een rol bij de overgang van seizoen 3 naar seizoen 4.

Via social media waren de afgelopen dagen ook wat andere hints van Epic Games te zien. Op Twitter deelden ze een blauwdruk (maar dan in het rood) van een gebouw met daarbij de tekst ‘Cameras, guards, vaults, and the best team in the business. Are you in?’ Het lijkt er dus op dat je een gebouw moet zien binnen te dringen om zo een kostbare schat te kunnen stelen. Hierbij speelt teamwork een belangrijke rol.

Bij de vooruitblik op een nieuw seizoen horen ook altijd geruchten over voertuigen. Meestal blijken deze niet echt te kloppen, maar toch willen we ze benoemen. In seizoen 4 zou de helikopter weer terugkeren. Op zich past dat wel goed bij het ‘heist-thema’. Aan de andere kant vind ik persoonlijk de helikopters te overpowered. Toen ze nog in het spel zaten, zag je vaak aan het einde van het potje spelers in helikopters rondcirkelen.

First Person Mode

Een gerucht dat al een tijdje de ronde doet en nog steeds blijft rondzingen is de First Person Modus. Hiermee zou je Fortnite kunnen spelen als een klassieke shooter in de stijl van bijvoorbeeld Doom. Aangezien dit gerucht al best oud is, betwijfelen we of het echt gaat gebeuren. Aan de andere kant lijkt het ons wel interessant om eens te proberen. Min of meer hetzelfde gaat op voor de zogenaamde weapon mods, de mogelijkheid om wapens aan te passen en verbeteren. In diezelfde categorie horen ook de geruchten over de dieren in Fortnite. Al een tijdje horen we dat er waarschijnlijk vliegende dieren komen waarmee je een ritje kunt maken.

Nieuwe locaties

Een blik op de huidige map laat een behoorlijk chaotische wereld zien met heel veel thema’s door elkaar. Het zou mooi zijn als Epic daar de bezem door zou halen en wat meer eenheid zou aanbrengen. We zien en horen flink wat geruchten over nieuwe locaties. Bijvoorbeeld van een stadje met dure villa’s. Een perfecte locatie voor een overval of inbraak.

Skins

Op het gebied van nieuwe skins in de Battle Pass en samenwerkingen met films, series, sporters en merken is het opvallend stil. Dat maakt de verrassing natuurlijk wel groter als we daadwerkelijk de beloningen van de Battle Pass kunnen bekijken. Intussen weten we dat er een samenwerking komt met de nieuwe Star Wars-serie Ahsoka en online komiek Khaby Lame

Update:

Bekijk hierboven de trailer van seizoen 4 van Fortnite. De trailer geeft een mooi beeld van nieuwe skins, nieuwe wapens en een nieuwe gamemodus.