Hertog Jan brouwt nieuw bier voor de horeca

Weerzien

Op 28 april mag dan eindelijk de horeca een klein beetje open. Hertog Jan viert dit heugelijk feit met de lancering van een gloednieuw bier: Het Weerzien.

Dit bier is een zogenaamde Kölsche Wiess, een klassieke bierstijl uit Duitsland. Het is gebrouwen met extra tarwemout voor meer volmondigheid en aroma en Kölsch-gist voor een fruitige afdronk. Met een alcoholpercentage van 4.7% een ideaal bier om ’s middags op een terras te drinken.

Om de horeca na de lockdown een steuntje in de rug te geven, zal Hertog Jan 2000 fusten van Het Weerzien schenken aan horecagelegenheden. Elke zaak die 3 fusten met speciaalbier bestelt, krijgt 2 fusten met Het Weerzien gratis. Ook consumenten kunnen helpen. In eerste instantie door de horeca weer massaal te bezoeken, maar ook door Het Weerzien te bestellen voor thuis.

Extra fusten

In de webshop en brouwerijwinkel van Hertog Jan kun je nu voor €9,99 een set met 4 flessen van dit unieke en gelimiteerde bier bestellen. Met de opbrengsten zal Hertog Jan extra gratis fusten voor de horeca financieren. Dus ook thuis kun je indirect de horeca steunen en natuurlijk genieten van dit heerlijke bier dat maar tijdelijk verkrijgbaar zal zijn.

Micha Peute, brouwer bij Hertog Jan: “We missen de horeca, het samenzijn en de ontspanning die deze plek ons biedt. De horeca is voor velen dé plek waar je in goed gezelschap geniet van een goed glas bier. Dit gevoel, gepaard met de start van de lente, heeft mij geïnspireerd in de totstandkoming van ‘Het Weerzien’. Het bier smaakt als een nieuw begin. Met ‘Het Weerzien’ hopen wij de horeca een steuntje in de rug te geven en proost ik op het moment dat we elkaar eindelijk weer mogen ontmoeten.”

Proost, op Het Weerzien!

Weerzien
Brouwer Micha Peute

Weerzien