Hello My Name is Lieke van brouwerij BrewDog

Hello my name is Lieke

Hello! De Schotse bierbrouwers van BrewDog hebben een bier gemaakt dat alleen voor de Nederlandse markt is. De naam? Hello My Name is Lieke.

Wie Lieke precies is, laten ze bij BrewDog in het midden, maar het zou zomaar van voetballer Lieke Martens afkomstig kunnen zijn. Zij heeft Nederland dit jaar immers internationaal op de kaart gezet met haar geweldige spel.

Hello My Name Is… is een serie waarbij BrewDog door heel Europa bieren speciaal voor 1 land laat maken. Overal is het een Double IPA met daaraan toegevoegd een fruitsoort dat bij het desbetreffende land past. In Nederland is gekozen voor de sinaasappel. Een verwijzing naar ons koningshuis en onze nationale voetbalploeg.

Proeftest

Het bier is nu in Nederland te koop en in 18 geselecteerde cafés te vinden op tap. Eén van die cafés ligt op loopafstand van mijn huis. Zodoende ging ik Hello My Name is Lieke even aan een proeftest onderwerpen. Het bier is makkelijk doordrinkbaar, maar ook complex. Precies zoals een goede Double IPA hoort te zijn. De hops zijn Chinook, Centennial en Simcou en de mout is een mix van Pale Ale Propino, Cara en Dark Crystal.

In de smaak voert sinaasappel de boventoon, zonder dat je echt kan spreken van een fruitbier. De bitterheid en de citrustonen van de hop houden de zoetheid in toom. Volgens BrewDog laat dit bier zich uitstekend combineren met hutspot en klapstuk. Dat moet ik zeker eens gaan testen.

Hello my name is Lieke
Wij dronken Lieke van de tap in onze favoriete pub
Hello my name is Lieke
Alle landen op een rij