In de virtuele achtbaan door hartje Amsterdam

Ontdek Amsterdam op een unieke en spectaculaire manier. Met de Amsterdam VR Ride maak je een virtuele achtbaanrit langs alle bekende plekken in de stad.

De achtbaan opent op 23 juni in het A’DAM VR Game Park, dat te vinden is in de beroemde A’DAM Lookout. Deze toren aan het IJ is ook het startpunt van de wilde rit door de stad. Bezoekers krijgen niet alleen een VR-bril op, maar nemen ook plaats in een achtbaankarretje dat kan bewegen. Hierdoor is de achtbaan een bijzondere ervaring voor al je zintuigen.

Onder het Rijksmuseum door

Je vliegt tussen de duiven door op de Dam, maakt een looping op Amsterdam CS, schiet onder het Rijksmuseum door en scheert zelfs over het water van de Amstel. Zo heb je de stad nog nooit gezien en ervaren. Door de samenwerking met ‘s werelds beste VR-gameontwikkelaars is de ervaring realistisch en spectaculair. Bezoekers van zowel A’DAM LOOKOUT en A’DAM VR Game Park kunnen een ritje in de Amsterdam VR Ride maken voor €5 per persoon.

Nadat nachtclub Shelter door de coronamaatregelen de deuren tijdelijk moest sluiten, besloot het team van de A’DAM Toren om de kelder een nieuwe tijdelijke invulling te geven. De dansvloer van de club werd getransformeerd tot Nederlands grootste VR game park met de meest geavanceerde games van dit moment. De pop-up bleek een dusdanig groot succes dat A’DAM VR Game Park vanaf nu een permanente plek in de A’DAM Toren krijgt naast Shelter. Om dit te vieren lanceert het virtual reality park een gloednieuwe, custom-built attractie: Amsterdam VR Ride.

Virtuele achtbaan Amsterdam

Virtuele achtbaan Amsterdam
Foto ©KIRSTENVANSANTEN