Studio Slijper: een creatieve vrijhaven in Amsterdam

Studio Slijper

Met de opening van Studio Slijper is Amsterdam een stukje kleurrijker geworden. Bij de nieuwe creatieve vrijhaven aan de Slijperweg is iedereen welkom om kunst te maken en te exposeren. De oprichters willen er alles aan doen om het rauwe en creatieve karakter van Amsterdam-Noord te behouden en iets terug te geven aan de stad.

Melanie Hillebrandt (36) en Vincent Vink (26), twee ondernemers met verschillende achtergronden en eigenschappen, hebben samen een oude fabriek omgetoverd tot Studio Slijper. Het idee is ontstaan uit de behoefte aan een nieuwe creatieve verzamelplaats in Amsterdam. Oorspronkelijk uit frustratie en gemis. Het gelikte en onpersoonlijke van de binnenstad lijkt zich namelijk als een olievlek te verspreiden. Dit terwijl er in de stad juist vraag is naar toegankelijke en betaalbare ruimtes.

Plek voor iedereen

Bij Studio Slijper vragen ze zich af waarom er zo wordt bezuinigd op kunst en cultuur en waarom er zo weinig ruimte voor jongeren is. Ze vinden het daarom belangrijk om mensen een plek te bieden waar ze hun ei kwijt kunnen. Maar wel op een laagdrempelige manier. Dus ook beginnende talenten kunnen bij Studio Slijper een werkplek huren en kunst maken.

“We willen kunst laagdrempelig maken en iets teruggeven aan Amsterdam” – Vincent

Vincent en Melanie vormen naar eigen zeggen de perfecte match voor het succes van de studio in Noord. Fotograaf Vincent heeft een creatieve rebelsheid, Melanie daarentegen, levert met haar reclame- en productieachtergrond de structuur die nodig is om hun visie te verwezenlijken. Samen spreken ze de taal van creativiteit en vormen ze een dynamisch duo dat een unieke omgeving heeft gecreëerd.

“Ik zie eindeloze mogelijkheden en heb om die reden nooit aan deze stap getwijfeld” – Melanie

De grote behoefte naar een creatieve ruimte werd des te meer duidelijk bij de start van Studio Slijper. Kunstenaars uit verschillende hoeken hebben zich aangemeld om een bijdrage te leveren of een onderdeel te zijn van de creatieve broedplaats. Het pand van Studio Slijper is van binnen en buiten voorzien van kleurrijke muurschilderingen door o.a. Mart Veldhuis en Lady Aiko en dit is pas het begin.

Studio Slijper
Slijperweg 6
Amsterdam

Studio Slijper

Studio Slijper

Studio Slijper

Studio Slijper

Studio Slijper