Laat de mooiste veranda’s bouwen

veranda

Droom jij er van om altijd in je tuin te zitten, ook als het minder mooi weer is? Met een veranda kan je van de buitenlucht genieten, zonder afhankelijk te zijn van het Nederlandse klimaat. Maar hoe laat je nu een veranda bouwen en welke veranda past goed bij jouw huis? Dat lees je verder in dit artikel.

Inspiratie opdoen

Wanneer je de behoefte hebt om een kant-en-klare veranda te bouwen in de tuin, maar nog geen idee hebt hoe deze er uit gaat zien Er zijn diverse stijlen om een veranda te bouwen en in te richten. Zo kijk je eerst naar de woning. De veranda kan je vervolgens op de stijl van de woning aansluiten. Heb je een moderne woning met een strakke vormgeving, een landelijke stijl of een minimalistische woning?

Met de stijl van je woning kan je de veranda laten bouwen met materialen die bij deze stijl passen. Een houten veranda is het meest populair. Door een woonboulevard of tuinwinkel te bezoeken, maar ook door moodboards te maken kan je inspiratie opdoen. Een veranda kan daarnaast vast aan de woning worden gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor een tuinhuis met overkapping.

Hoe laat je een veranda bouwen?

Een veranda bouwen is vergunningsvrij wanneer het binnen vier meter van het huis en minder dan 30 centimeter boven de eerste verdieping is. Daarnaast mag niet de gehele tuin overdekt zijn. Het is belangrijk om je hierover in te lezen, voordat je de veranda laat bouwen. De functie van de veranda is vervolgens belangrijk. Maak je er alleen gebruik van om er te zitten wanneer het warm is, of ga je eten met familie en vrienden? Wil je er daarnaast heel het jaar gebruik van maken of alleen tijdens warm weer?

Door al je wensen op een lijst te zetten is er genoeg keuze om de veranda samen te stellen. Wanneer de keuze is gevallen voor een tuinhuis met veranda, geef je een extra dimensie aan de tuin en krijgt de woning extra waarde. Een tuinhuis met veranda kan op maat gemaakt worden naar je eigen wensen. Fonteyn heeft op maat gemaakte veranda’s en tuinhuizen met overkappingen van hoge kwaliteit. Zij hebben voor iedere stijl en wens een veranda.

Er zijn uiteindelijk zeer veel mogelijkheden om een veranda te laten bouwen in je tuin. Door je wensen op te stellen en te kijken naar de mogelijkheden, kun je je eigen droom werkelijkheid maken en genieten van de buitenruimte in Nederland.