Rainkiss brengt poncho uit met illustrator Malika Favre

Rainkiss x Malika Favre

De collectie van het Amsterdamse merk Rainkiss bestaat uit opvallende regenkleding. Hun poncho’s, gemaakt van 100% gerecycled PET, vrolijken elke druilerige dag meteen op. Voor de nieuwste print ‘Animo’ is samengewerkt met illustrator Malika Favre.

De van origine Franse illustrator Malika Favre staat bekend om haar gedurfde minimalistische stijl, ook wel omschreven als ‘Pop Art meets OpArt’. Ze verwierf bekendheid bij het internationale publiek met haar illustraties voor onder andere Sephora, Le Bon Marche, Vogue, The New York Times, The New Yorker en Vanity Fair. De ‘Animo’ regenponcho van Malika Favre camoufleert op slimme wijze een gevarieerde mix van diervormen door de kunst van positieve versus negatieve ruimte.

Malika Favre: “Moeder natuur is ontzagwekkend, maar soms maken we ons schuldig aan het over het hoofd zien van de rauwe schoonheid die ons omringt. Kijk goed, adem diep, er is schoonheid overal om ons heen.”

Het ideale canvas

Rainkiss biedt een ideaal canvas voor samenwerkingen, met zowel bekende als opkomende kunstenaars. Naast hun eigen prints en ontwerpen bieden ze daar een podium voor onder de noemer ‘ON RAINKISS’.  De keuze om met Maila Favre samen te werken, was snel gemaakt.  Haar stijl sluit namelijk naadloos aan op alles wat Rainkiss uit wil stralen; minimalistisch, verhalend en met een vleugje humor.

Over de kunstenaar

Malika Favre is een Franse kunstenaar, gevestigd in Barcelona. Haar gedurfde, minimalistische stijl is een opvallende les in het gebruik van positieve/negatieve ruimte en kleur. Haar werk komt altijd voort uit een sterke verhalende kern en is bedoeld om de verbeelding te prikkelen – met een greintje humor, een sprankje sexyness en een nieuwe kijk op het gewone. Haar onmiskenbare stijl heeft haar tot een gewilde grafisch kunstenaar gemaakt.

Over Rainkiss

Rainkiss is opgericht in 2019 in Amsterdam door Juliska Kiss en Wessel Buis en is gespecialiseerd in fashionable regenkleding. Rainkiss combineert duurzame materialen en verantwoorde productie met aantrekkelijke designs. Alle regenkleding van Rainkiss is gemaakt van 100% Oeko-tex gecertificeerd gerecycled polyester gemaakt van PET (flessen), wat in tegenstelling tot nieuw “virgin” polyester minder water verbruikt, minder petrochemische stoffen bevat en minder giftige bijproducten heeft – en waardoor eerder genoemde PET niet in de oceaan belandt.

Alle ponchos voor volwassenen zijn one-size-fits-most (160 cm – 193cm). Ze zijn geschikt voor elk body type, rekening houdend met small en plus size. Deze zijn verkrijgbaar voor €79,-.

De ‘Animo’ poncho is te koop bij de winkel van Rainkiss in Amsterdam, maar ook online via www.rainkiss.com. Bij aankoop van een poncho maak je kans op een beperkte oplage gesigneerde prints van Malika Favre.

Rainkiss x Malika Favre

Rainkiss x Malika Favre

Rainkiss x Malika Favre

Rainkiss x Malika Favre

Rainkiss x Malika Favre