Uitvaartbranche in ontwikkeling

engel

Doodgaan klinkt cru en confronterend. Toch ontsnappen we er niet aan. We komen allemaal aan de beurt, ongeacht onze maatschappelijke of culturele status. Niemand is gevrijwaard van dit bittere einde en eigenlijk weten we dit in ons binnenste allemaal heel erg goed. Het is daarom verstandig en effectief als we hier eens een keer geconcentreerd bij stilstaan.

Uitvaartverzekering afsluiten

Als oud-uitvaartverzorger weet ik als geen ander wat er zich in deze branche afspeelt. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe verbaasd ik was om te zien wat er zoal niet gebeurt. Als je er namelijk niet middenin zit, heb je eigenlijk geen flauw idee hoe groot deze industrie wel niet is. Niet alleen gaat er veel geld in om, maar er zijn ook zoveel mensen bij betrokken. Geregeld kregen we vakbladen toegestuurd en daar werden dan issues in besproken zoals de laatste trends en nieuwigheden in de sector. Een item wat af en toe de kop op stak was het fenomeen “uitvaartverzekering afsluiten”. De gemiddelde Nederlander doet er goed aan, ook in het licht van de alinea hierboven, om hier eens goed over na te denken. Is bijvoorbeeld geld het enige wat ik wil besparen of heb ik al een uitvaart vorm bedacht die me het meeste aanstaat? De verzekering zou ik daar dan op laten aansluiten.

Trends

Zoals in elke business heeft ook het uitvaart gebeuren te maken met “modeverschijnselen” en laatste trends. Zoals in elke andere business verandert het aanbod dus geregeld, maar dit aanbod wordt gevoed door wat er “leeft” bij de mensen met betrekking tot dit onderwerp. Willen we op de traditionele manier afscheid nemen of gaan we met z’n allen naar het favoriete voetbalveld van opa? Wordt er na afloop gecondoleerd of doen we “gezellig” informeel? Wat sommige mensen ook mooi vinden is het begraven in de natuur, waardoor de overledene in zijn geheel opgaat in de natuurlijke omgeving en de nabestaanden geen zorg meer hebben aan grafonderhoud. Al deze aspecten van de uitvaart zijn belangrijk om te overwegen, zowel bij het “plannen” van de eigen uitvaart als bij het ook hierboven genoemde afsluiten van de uitvaartverzekering.

Vergelijk en kom niet voor verrassingen te staan

In het geval dat na reflectie blijkt dat de gesloten uitvaartverzekering bij bijvoorbeeld Yarden niet meer past bij de wensen van vandaag kun je gemakkelijk overgaan op een andere aanbieder via overstappen.nl. De mensen achter deze website regelen alles voor je, het enige wat jij hoeft te doen is het kenbaar maken van je wensen.