Zeeland. Een provincie vol historie

Foto: Unsplash

Een provincie vol tradities en historie. Dat is wat je tegenkomt tijdens je vakantie in Zeeland. De historische steden laten je denken aan hoogtijdagen tijdens de gouden eeuw. Veel monumenten doen je herinneren aan de tijd van weleer. Tijdens een vakantie in Zeeland zullen jullie helemaal aan je culturele trekken komen. Een dagje een zin in cultuur snuiven? Gelukkig is er genoeg te doen in deze fantastische provincie. Ga er op uit en kom het zelf ontdekken! Waar ga jij naar toe deze zomer?

Bezoek de vestingsteden

Een land aan zee betekend een land vol zeerovers. In Zeeland kom je in de meeste steden dan ook nog steeds zichtbare stadswallen en verdedigingswerken tegen die het land moest beschermen tegen veroveraars van overzee. Zo staat in Sluis het enige belfort in Nederland en zijn er drie stadspoorten die tot op de dag van vandaag nog steeds in takt zijn. Een bezoek aan een van de vestingsteden is zeker de moeite waard.

In de vestingsteden zijn er wandelroutes die je langs de historische monumenten, kerken en monumentale panden brengen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de provincie er een aantal eeuw geleden uitzag. Door de nauwe band van de koninklijke familie met de provincie zijn er zelfs drie echte oranje steden, namelijk Veere, Middelburg en Sint Maartensdijk. Hier zijn daarom zelfs speciale oranjeroutes aangelegd. Een mooie manier om de steden te ontdekken, niet?

Geniet van zalig Zeeland

Monumenten, verdedigingswerken en statige panden. Op cultureel gebied is er veel te zien in de provincie. Ook op culinair gebied heeft Zeeland een rijke historie, rijk aan zilte smaken. Zo worden er van oudsher oesters gekweekt. Kom eens een kijkje nemen bij de oesterputten om te kijken hoe dit gedaan werd. Verder zijn de Zeeuwse mosselen natuurlijk alom bekend. Tijdens een vakantie kan je deze zilte lekkernijen zelfs zelf uit de Oosterschelde halen tijdens een excursie. Een leerzame en smakelijke dag.

Overnacht tijdens een je vakantie in luxe en comfort. Heerlijk ontspannen na een dag vol cultuur snuiven in de Zeeuwse steden. Dit kan bij een particulier, maar op een vakantiepark in Zeeland geniet u van alle faciliteiten van het park en ben je binnen no-time op het strand. Een echte aanrader. Vaak kan de hond zelfs mee op vakantie. Zo genieten jullie dus echt met het hele gezin van een heerlijke vakantie in Zeeland.