Lekker wandelen en fietsen in de Achterhoek

Achterhoek Routes app

De Achterhoek is een mooie bestemming voor een vakantie in eigen land. Zeker als je graag wandelt of fietst. Met duizenden kilometers aan fiets- en wandelroutes is het aanbod enorm. Voor wie moeite heeft met de juiste route kiezen, zijn er handige hulpmiddelen.

Achterhoek Routes

Zo is er de Achterhoek Routes app die je gratis kunt installeren op je smartphone (iOS en Android). Hiermee kun je kiezen uit een enorm aanbod. Niet alleen voor fietsers of wandelaars, maar ook voor bijvoorbeeld trailrunners, ruiters of mountainbikers. In vrijwel iedere stad of dorp in de Achterhoek is een beginpunt te vinden.

Heb je een interessante route gevonden, dan geeft de app meer info over wat er bijvoorbeeld onderweg te zien en te doen is. Handig is dat de route offline kan worden opgeslagen, zodat deze tijdens het gebruik geen data opslurpt. Binnenkort volgen nog updates voor de app, waarmee bijvoorbeeld gesproken navigatie beschikbaar zal worden.

Routemixer

Interactieve Routemixers

In vijf plaatsen in de Achterhoek kun je zogenaamde Routemixers vinden. Dit zijn interactieve schermen waarmee je ter plekke een wandel- of fietsroute op maat kunt samenstellen. De eerste Routemixers staan bij de VVV inspiratiepunten in Winterswijk, Groenlo, Zutphen, Lochem en Ulft. Door op het scherm te tikken krijg je een aantal opties waarmee een mooie en passende route kan maken.

Via een QR-code zet je de route eenvoudig op je smartphone. Naast een routebeschrijving, inclusief de knooppunten onderweg, krijg je ook een digitale kaart en informatie over de bezienswaardigheden waar je langskomt. Een vakantie naar of een dagje uit in de Achterhoek was nog nooit zo handig te plannen.