Tim Knol begint De Wandelclub

ga mee wandelen

Wandelen is gezond! En als iemand dat kan weten dan is het Tim Knol wel. Daarom is hij De Wandelclub begonnen, waarmee hij wandelen, cultuur en natuur samenbrengt.

Het afgelopen jaar was heel bijzonder voor zanger-muzikant Tim Knol. Na de Zwarte Cross zag hij beelden van zichzelf die hem niet bevielen. Het leven onderweg als muzikant stond te veel in het teken van eten en drinken. Het roer ging om. Hij stopte met het nuttigen van alcohol, ongezonde snacks en suiker en begon met wandelen.

Fit Knol

Op Twitter deelde hij op een eerlijke en ontwapende manier zijn ervaringen onder de naam @fitknol. Al heel snel kreeg dat account heel veel volgers en was Tim Knol plots een inspiratiebron op het gebied van bewegen en gezond eten. Hij kreeg veel mensen aan het wandelen en deelde zelf de resultaten van alle prachtige wandelingen die hij maakte.

Wandelen is namelijk op heel veel manieren goed voor je. Door het lage tempo is het perfect om vet te verbranden. Je hebt er in principe niets voor nodig (al is een goed paar schoenen en een waterdichte jas een goede investering) en het kan overal. Terwijl je aan je gewicht en conditie werkt, helpt wandelen ook om je geest te laten ontspannen. Tijdens het wandelen kun je nadenken, zorgen vergeten of een goed gesprek voeren met je wandelgenoten

Lancering

Het vele wandelen zorgde bij Tim Knol voor het idee om iets met zijn nieuwe hobby te doen. Dit idee groeide uit tot De Wandelclub. Helaas zat COVID-19 even in de weg, maar nu is het tijd om de club officieel te lanceren. Er is een website en een Instagram. Op de website kun je je inschrijven als lid en er is ook al merchandise te koop.

Samen met platenmaatschappij Excelsior Recordings zal Tim Knol van De Wandelclub prachtige wandelingen uit gaan stippelen. Langs de mooiste plekjes van ons land. En met bijzondere verrassingen onderweg. Denk aan verhalen en muziek. Binnenkort zal de eerste route op de website bekend gemaakt gaan worden. Voor 2.50 per maand ben je lid van De Wandelclub en krijg je allerlei voordelen. Welke dat zijn, kun je nalezen op de website.