Trailrunnen met Salomon in een donker Westerpark

Trainrunnen in het Westerpark

Trailrunnen is de nieuwste trend binnen het hardlopen. Verlaat de verharde weg en ga op zoek naar nieuwe paden. Wij gingen het avontuur aan met Salomon in het Amsterdamse Westerpark.

Salomon is de grote marktleider in de trailrunmarkt. Het Franse outdoormerk begon ooit met kleding en gear voor bergsporters, maar zet nu ook in op het trailrunnen. Deze sport is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de bergen, maar kan ook in Nederland worden beoefend. Onder leiding van trailrunners Tim Pleijte en Suzan Nieman doken we de urban jungle van het Amsterdamse Westerpark in.

Hoofdlamp

Om de zintuigen nog verder te prikkelen, deden we dat in het donker. Met slechts een hoofdlamp op zochten we de duistere randen van het park. Tim en Suzan hadden bij daglicht al wat research gedaan en wisten ons langs uitdagende plekken te loodsen. Van een dijk af, tegen een talud op of dwars door de bramenstruiken. Het laat je op een andere manier rennen dan een gewoon rondje door het park.

Trailrunnen is dus technisch veel uitdagender en tegelijkertijd ben je je ook bewust van je omgeving. Je moet immers goed opletten waar je loopt. Trailrunning is dus ook ideaal voor hardlopers die alle rondjes in de buurt wel een beetje kennen. Voor het echte avontuur ga je natuurlijk naar de Ardennen, Alpen of andere bergachtige gebieden, maar met een beetje open blik zijn er in de buurt van je huis ook mooie routes te vinden. Ons avontuur in het Westerpark was daarvan een goed voorbeeld.

Salomon Sense Ride Nocturne

Bij het offroad rennen horen wel andere schoenen dan waar je normaal gesproken op loopt. Wij probeerden tijdens de run de Salomon Sense Ride Nocturne Running Shoe uit. Dit model heeft aan alle kanten van de schoen reflecterende delen, zodat je goed opvalt in het donker. De Contragrip buitenzool zorgt voor goede grip op alle soorten ondergrond. En het gebruik van GORE TEX houdt je voeten droog, maar laat ze tegelijkertijd ook ademen.

Tijdens de kilometers die wij maakten door een nat en donker park voelden de schoenen erg goed aan. De grip is merkbaar beter dan bij gewone schoenen en ook de demping is erg fijn. De schoen sluit goed om de voet mede dankzij het ingenieuze vetersysteem. Ik denk dat ik een nieuw hobby heb gevonden. Trailrunnen is vele malen uitdagender dan gewoon hardlopen. Ook train je spieren die je met gewoon hardlopen niet of minder gebruikt. Ik kan het dus iedereen aanraden.

Trainrunnen in het Westerpark

Trainrunnen in het Westerpark

Trainrunnen in het Westerpark

Trainrunnen in het Westerpark