Deze fietsroutes in Nederland moet je een keer gereden hebben

deze kant op

Nederland is een fantastisch land voor onvergetelijke fietstochten. Ons land is compact, zeer gevarieerd én je hebt er de beschikking over goede fietspaden en handige fietsknooppunten. Kortom, de perfecte formule! Om je te inspireren hebben we hieronder de coolste fietsroutes voor je op een rijtje gezet.

Maar eerst….

Is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Voordat je met de fiets op weg gaat zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken:
• Doe een fietscheck: zorg dat alles op orde is
• Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg
• Plan van te voren een aantal stoppunten in
• Zorg voor een goed slot voor je fiets
• Laat alle onnodige spullen thuis

De Elfstedentocht op de fiets

De Elfstedentocht, Nederlandser kan haast niet en elk jaar is er weer die spanning: ‘komt ie er of komt ie er niet?’. Deze keer zorg je zelf dat hij er wél komt, want je rijdt de tocht gewoon op de fiets! Misschien moet je het wel over meerdere dagen spreiden, want de route is zo’n 255 kilometer lang en begint en eindigt in Leeuwarden. Onderweg ontdek je het Friese landschap met prachtige plekjes, talloze Friese dorpen en natuurlijk de 11 steden.

Kastelenroute in Limburg

Limburg is het ‘buitenland’ van Nederland. Het is dan ook een prachtig gebied om te fietsen. Soms gaat het heuvelop en moet je flink doortrappen. Maar vervolgens word je weer beloond als het heuvelafwaarts gaat, je de trappers even stil kunt houden en je lekker de wind door je haren voelt. Onderweg word je getrakteerd op prachtige vergezichten, pittoreske dorpjes én imposante kastelen. Start je kastelenroute in Valkenburg en fiets via Gulpen, Slenaken en Terlinden naar, als je de moed hebt, de Cauberg.

Koningsroute

Verken de koninklijke natuur in de bossen rondom de Koninklijke Houtvesterij het Loo. In dit fraaie en bosrijke stuwlandschap moet je goed om je heen kijken. Hier spot je diverse vogel- en diersoorten, zoals fazanten, hazen en edelherten. Maar pas op, want voor je het weet sta je oog in oog met een paar wilde zwijnen! Tijdens deze route doe je ook het statige Kasteel Cannenburch aan, waar je in stijl een kop koffie kunt drinken!

De Polder in

Onze lijst met Nederlandse fietsroutes is natuurlijk niet compleet als we niet een keer de polder intrekken. Deze ‘Grote Polderroute’ is enorm gevarieerd. Vanaf het startpunt in Amersfoort peddel je via Soest en Baarn naar de polders in Utrecht. Het is een route van zo’n 40 kilometer langs o.a. het Eemmeer en door de weidevelden weer terug naar het mooie Amersfoort.

De ‘Ontsnap uit de Randstad’-route

Heb je even genoeg van het drukke stadsleven? Rijd dan deze route over de Utrechtse heuvelrug! Beklim de Amerongse Berg aan de noordkant van dit mooie gebied en daag je kuitspieren uit in de heuvelachtige omgeving van Rhenen. Ook de eeuwenoude weggetjes tussen Leersum en Doorn zijn ontzettend leuk om te verkennen.

Rondje Brabantse heide

Niet alleen de Brabantse nachten zijn lang, ook de fietsroutes mogen er zijn! Deze bekende route is maar liefst 48 kilometer lang, leidt je door bos- en heiderijk gebied én langs talloze gezellige dorpen. Gelukkig is het een vrij vlakke route en kun je in één van de plaatsen Heeze, Sterksel, Mierlo of Geldrop Brabants genieten van een lekkere lunch. Zit je liever wat rustiger met je meegebrachte broodjes? Dan is de Strabrechtse heide een heerlijk plek voor een stop!