Duurzame wandelschoen van adidas

wandelschoen van adidas

Wandelen is één van de heerlijkste bezigheden, met heel veel gezondheidsvoordelen. Loop je regelmatig fikse wandelingen dan zijn goede schoenen aan te raden. Deze exemplaren van adidas zijn een aanrader.

Wat deze uitvoering van de adidas Terrex Free Hiker anders maakt dan reguliere wandelschoenen zijn uiterlijk, materiaal, techniek en duurzaamheid. Deze schoen is namelijk een samenwerking met Parley for Oceans. Zij maken van plastic afval, dat ze langs de kust opruimen, een duurzame kunststof. Deze is voor een deel verwerkt in de schoen.

In tegenstelling tot een klassieke wandelschoen is deze van adidas gemaakt van gebreide synthetische stoffen die zich nauw om de voet sluiten en bovendien nog eens waterdicht zijn. Dit maakt de schoen lichter, minder stug en ook nog eens diervriendelijk. De zool is gemaakt van het revolutionaire BOOST dat adidas voor hardlopers heeft ontwikkeld, maar dat voor wandelaars ook heel goed werkt. Een hip uiterlijk maakt het geheel helemaal af.

Grip

De onderkant van de zool is van rubber van Continental en is voorzien van zogenaamde ADAPTIVE TRAXION, wat zorgt voor grip. Ook als de ondergrond nat, glibberig of oneven is. Ze zijn dus niet alleen geschikt voor Nederlandse wandelpaden, maar ook voor ruiger terrein in het buitenland.

De adidas Terrex Free Hiker Parley for the Oceans is te koop via de website van adidas voor €200. Naast de zwarte versie, die je op deze pagina ziet, is er ook een uitvoering in het grijs.

wandelschoen van adidas

wandelschoen van adidas

wandelschoen van adidas

wandelschoen van adidas