Luxe kamperen in een helikopter

glamping in een helikopter

Eén van de grootste trends in de reiswereld is glamping. Het combineert de vrijheid van kamperen met de luxe van een hotel. De accommodaties die worden aangeboden zijn ook steeds spectaculairder. Zo kun je in Schotland glamperen in een helikopter.

De eigenaren van Helicopter Glamping in het Schotse Stirling kochten op een veiling een oude Sea Hawk helikopter. Na aankoop moest de helikopter nog 515 kilometer over de weg reizen voor deze op zijn definitieve plek stond.

Luxe

Na een flinke opknapbeurt, waarbij aan de buitenkant de Sea Hawk zoveel mogelijk in ere is hersteld, kan de helikopter aan een tweede leven beginnen. De binnenkant is zodanig aangepast dat een gezin van 5 mensen er luxe kan verblijven. Aan boord zijn er lekkere bedden met echte matrassen, een keuken en een badkamer. Bij een glamping hoef je namelijk niet met een wc-rol en handdoek onder je arm naar het gebouw met toiletten en douches.

Doordat de helikopter helemaal vrij in de Schotse natuur staat, heb je wel het buitengevoel van kamperen. Je staat zo buiten om eropuit te trekken of om lekker buiten op een stoel een boek te lezen. Het ultieme campinggevoel is dus absoluut aanwezig. Blijf je liever binnen, Schotland heeft immers een slechte reputatie op het gebied van weer, dan kun je in de cockpit gaan zitten. Daar kun je op een lekkere stoel genieten van het uitzicht over de velden en heuvels.

glamping in een helikopter

glamping in een helikopter

glamping in een helikopter

glamping in een helikopter

glamping in een helikopter