Logeer in een voormalige luchtcontroletoren in Schotland

HMS Owl

Wie goed zoekt in AirBNB ontdekt soms juweeltjes die zo cool zijn dat ze een reis ernaartoe rechtvaardigen. Neem nu deze voormalige luchtcontroletoren in het noorden van Schotland.

Voor slechts €87 per nacht logeer je op de bovenste verdieping van de HMS Owl. Voor die prijs heb je een appartement met een geweldig uitzicht, een jacuzzi en een rauw industrieel uiterlijk. Heerlijk om een paar dagen tot rust te komen.

Highlands

De HMS Owl Air Control Tower is gebouwd in de Tweede Wereldoorlog en ligt prachtig aan de voet van de Highlands, aan een vliegveld dat al jaren niet meer in gebruik is. Dit zorgt voor heel veel ruimte om je heen. Na leegstand is de toren verbouwd tot woonhuis voor een familie met plek voor een logement op de hoogste etage.

Behalve rust en ruimte kun je vanuit de toren ook een prachtig deel van Schotland ontdekken. Zo vind je op een steenworp afstand whiskydistilleerderij Glenmorangie. Ook kun je vanuit het nabijgelegen stadje Tain de North Coast 500 rijden of op de trein stappen voor een ritje met de Far North Line.

HMS Owl

HMS Owl

HMS Owl

HMS Owl