Move toont ons de toekomst van het vervoer

Move Amsterdam

Hoe zal het verkeer in de grote stad eruitzien in de nabije toekomst? Kunnen auto’s dan vliegen? En hoe zien de fietspaden er dan uit? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen krijg je bij een bezoek aan Move in Amsterdam.

In de iconische, voormalige garage aan het Stadionplein opent op 22 oktober het Move Mobility Experience. Bezoekers van alle leeftijden komen op interactieve wijze alles te weten over de geschiedenis en toekomst van vervoer en mobiliteit. Een onderwerp dat momenteel meer leeft dan ooit.

Zo kun je bijvoorbeeld een ritje maken in de WitKar, de eerste deelauto die eind jaren ’60 in Amsterdam een interessant experiment opleverde. Er ging vervolgens flink wat tijd overheen, maar inmiddels is de deelauto weer een belangrijk onderdeel van de discussie over mobiliteit. Hoe dat in de toekomst gaat, kun je ervaren door een virtueel taxiritje te maken. Deze rijdt eerst op wielen, gaat vervolgens zweven om daarna door de historische binnenstad van Amsterdam te vliegen.

Ride Out

De fiets is minstens zo belangrijk in het vraagstuk over de toekomst van het vervoer. Ook hieraan is gedacht. Er zijn fietssimulators die je spannende routes laten rijden of je helpen bij het maken van keuze over de snelste route door de stad. Ook is in Move een zogenaamde Ride Out te vinden. Een plek waar wielerliefhebbers samen kunnen komen voor bijvoorbeeld workshops of toertochten met profs.

Move is een initiatief van Pon, dat onder andere automerken importeert en fietsmerken bezit. Vandaar dat je in het gebouw bijzondere exemplaren en prototypes kunt zien van merken als Gazelle, Cervélo, Volkswagen, Audi, Porsche en Bentley. Heb je van al die indrukken trek gekregen? Dan kun je gewoon in het gebouw blijven voor goed eten. Restaurant Madame Cyclette is elk moment van de dag open voor een hapje of drankje. En bovenin het gebouw vind je het fine-dining restaurant Wils van chef-kok Joris Bijdendijk.

Move Amsterdam

Move Amsterdam

Move Amsterdam

Move Amsterdam