Luxe logeren in Jan Luyken Amsterdam

Hotel Jan Luyken Amsterdam

Het aanbod in hotels in Amsterdam is enorm. Hoe vind je daartussen een fijn hotel waarbij alles klopt? Wij tippen je graag hotel Jan Luyken Amsterdam. Na een avondje uit in de stad besloten we hier te logeren in plaats direct naar huis te gaan en dat is ons zeer goed bevallen.

Allereerst is het hotel heel slim gelegen in de Jan Luijkenstraat, deze ligt strategisch tussen de P.C. Hooftstraat en Paulus Potterstraat. Waar die twee laatstgenoemde straten druk en levendig zijn vanwege de luxe winkels, de musea en het openbaar vervoer is de Jan Luijkenstraat juist een oase van rust. Het is echt zo’n klassieke Oud-Zuid-straat met mooie panden en hoge bomen. Zowel overdag als ’s nachts valt het op hoe rustig het in deze straat is.

Lobby

Jan Luyken Amsterdam zit in een aantal panden in de straat. Als je naar binnen stapt, vallen direct de relaxte sfeer en de fraaie inrichting op. Waar veel hotels kiezen voor een afstandelijke balie vind je hier juist een lobby waarin een grote tafel centraal staat. Daaraan heet een medewerker van het hotel je welkom voor de check-in. Fijn dat je dit, als je wilt, zittend kunt doen. Voor reizigers die een lange reis achter de boeg hebben is dat veel comfortabeler dan aan een afstandelijke balie te moeten staan.

Na een welkomstwoord volgt er een uitleg over de keycard. Je kunt kiezen voor een klassieke in de vorm van een kaartje of voor je eigen telefoon. Via een QR-code volgt een simpele registratie, waarna je met je eigen smartphone de kamer kunt openen en ’s avonds laat het hotel binnenkomt. Na 23 uur gaat namelijk de voordeur op slot.

Hierna volgt een korte rondleiding langs de voorzieningen in het hotel. Dit is weer een punt waarop Jan Luyken zich op positieve wijze weet te onderscheiden. Zo vind je achter de eerder genoemde tafel in de lobby een aantal koelkasten waar gasten onbeperkt gekoeld drinken kunnen pakken: water, frisdrank, wijn en lokale biertjes. ’s Avonds staan daar ook een aantal karaffen met daarin zelfgemaakte cocktails. De perfecte manier om een avondje uit nog even voort te zetten.

Sportschool

Verder bezoeken we de fijn beschutte tuin, waar je zowel in de zon als schaduw kunt zitten. En ook lopen we de prachtig ingerichte sportschool binnen. Meestal is een ‘gym’ in een hotel vaak een beetje troosteloos en alleen geschikt voor mensen die koste wat kost willen sporten. Deze kleine, maar fijne sportschool nodigt juist uit. Hoogwaardige apparatuur en natuurlijk daglicht maken sporten hier een feest.

Tot slot is er de ruimte waarin ontbeten kan worden. De kleine keuken en de koffiemachine zijn hier 24/7 beschikbaar. Vaak staan er op het aanrecht wat lekkernijen die gewoon gepakt kunnen worden. Al deze dingen bij elkaar zorgen dat je je in dit hotel thuis voelt en daarbij het gevoel hebt in de watten gelegd te worden. Vrijheid en keuzevrijheid zijn belangrijke kernwaarden.

Hotel Jan Luyken Amsterdam

En dan zijn we nog niets eens op de kamer geweest. Na met de lift naar boven te zijn gegaan, merk je pas dat je te gast bent in een rijtje klassieke Amsterdamse panden. In dit hotel zijn geen eindeloze gangen met deuren, maar vind je een wirwar van gangetjes met af en toe een trappetje tussendoor. Er blijken zelfs twee verschillende routes naar de kamer te zijn. De kamer zit heel mooi op een hoek met grote ramen waardoor je vooral het groen van de bomen ziet. Erg relaxed. Er blijkt zelfs een klein balkon te zijn.

In de kamer ontbreekt het aan niets. Het bed is groot en comfortabel en er is een ruime keuze aan kussens. Bij de nachtkastjes zijn verschillende opties om je telefoon of andere apparaten op te laden. Er is plek om de bagage kwijt te kunnen en er is een hoekje waar je lekker kunt zitten. Op de bijbehorende tafel ligt de laatste editie van Wallpaper, dat zijn details waar we blij van worden. Verder valt de inrichting op vanwege de klassieke stijl met een paar moderne twists. Vooral de grappige kunst is erg leuk.

Badkamer

Ook de badkamer kan ons bekoren. Al hebben we wel liever een inloopdouche dan een bad waarin je kunt douchen, maar dat is persoonlijk. De rest van de badkamer is ruim met twee wastafels met twee spiegels en diverse producten om jezelf mee te wassen of te verzorgen. De mooie tegels en de zwart-witte inrichting doen mooi klassiek aan en dit zal veel gasten inspireren.

Na een heerlijke nacht in het grote bed zijn we uitgerust klaar voor de volgende dag. Helaas blijven we maar één nachtje in Jan Luyken Amsterdam, maar gelukkig is er nog het ontbijt voordat we vertrekken. Als we in de ontbijtzaal komen, is het er behoorlijk druk. Pas dan merken we dat er best veel andere gasten in het hotel aanwezig zijn. Ondanks de drukte is er wel gewoon een tafeltje te vinden en is deze ook schoon. Iets waar andere hotels wat van kunnen leren. Het aanbod is divers en gericht op internationale gasten. We nemen wat verse croissants met zelfgemaakte jam en een schaaltje met overnight oats. Een heerlijk einde van een geslaagd verblijf in dit fijne hotel.

Hotel Jan Luyken Amsterdam

Hotel Jan Luyken Amsterdam

Hotel Jan Luyken Amsterdam

Hotel Jan Luyken Amsterdam

Hotel Jan Luyken Amsterdam

Hotel Jan Luyken Amsterdam